Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Křižovatka Bulhar se promění za 20 milionů. Budou širší chodníky a galerie

Takto vypadá podmostí křižovatky Bulhar nyní.
ČTK
Petra Jansová
pej

Neudržované a pro chodce nebezpečné okolí exponované pražské křižovatky Bulhar v centru Prahy se promění. Rozšíří se chodníky a vznikne zde i venkovní galerie. Stát by to mělo odhadem 20 milionů korun. Na to, jak se prostor promění se podívejte do galerie.

Reklama

Křižovatka Bulhar, která leží v centru Prahy na rozhraní Nového Města a Žižkova, patří mezi nejrizikovější pražská dopravní křížení. Denně jí projedou desítky tisíc aut a ročně se tu stane přibližně 50 nehod. Pražská rada nyní schválila studii, podle níž by se mělo místo změnit.

Cílem studie, kterou vypracovalo architektonické studio RSAA ve spolupráci s Institutem plánování a rozvoje Prahy (IPR), je primárně zlepšení podmínek pro pěší a cyklisty. Vzniknout by zde měla i venkovní galerie, úpravami projde i současné zázemí nízkoprahového centra Naděje.

Hotovo do dvou let

Základní premisou pro nás při zadání bylo, aby řešení byla efektivní, rychlá a udržitelná. Hledali jsme tedy taková opatření, která bude možná realizovat snadno a okamžitě,“ uvedl radní Petr Hlaváček (TOP 09 a STAN – Spojené síly pro Prahu).

V ulici U Bulhara by se také měly rozšířit chodníky, čímž se zlepší pěší propojení mezi Novým městem a Žižkovem a průchod bude bezpečnější.

Ark-Shelter

Stylová dovolená v Nízkých Tatrách. Z lesního apartmánu je vidět i na sjezdovku

Architektonické studio Ark Shelter se věnuje modulární architektuře. Navrhuje dřevěné moduly tak, aby se dokázali přizpůsobit různým potřebám. Ve spolupráci s hotelem v Nízkých Tatrách architekti realizovali i výstavbu lesních apartmánů.

Přečíst článek

Přeměna je rozložena do více let podle realizačních etap. „V první dojde na úpravy Naděje, v druhé přilehlého parkoviště a třetí ulice U Bulhara.  Myslíme si, že celý projekt bude dokončen do dvou let a že začneme ještě v tomto pololetí,“ uzavřel.

Evžen Korec, majitel Ekospolu

Evžen Korec z Ekospolu: Stavební pozemky došly, my jich ale máme dost

Majitel společnosti Ekospol Evžen Korec je jedním z největších pražských stavitelů bytů. V posledních dvou letech však na trh dával méně nových bytů než jeho konkurenti. Korec, jehož firma letos oslaví třicet let existence, však nehodlá ustupovat ze svých pozic. „Nemůžete developera posuzovat podle toho, kolik dá na trh bytů za jeden rok,“ říká jeden z nejbohatších Čechů. Na příští roky má velké plány. A hlavně, v Praze vlastní obří množství stavebních parcel.

Přečíst článek

Hotel Andaz

O pražské hotely by se investoři servali. Nestaví se jich ale dost, tvrdí studie

O nákup hotelů v Praze mají zahraniční investoři stále eminentní zájem. Loni ale trh příliš transakcí nezaznamenal. Není to ale kvůli nejistotě z budoucnosti hotelnictví, důvodem je nedostatek hotelů.

Přečíst článek

Reklama

Související

Budova projde rekonstrukcí

Prahu čeká další miliardová investice: „Sherwood“ zmizí a z Hlaváku se konečně stane nádraží hodné metropole

Přečíst článek
Takto vypadá Smetanovo nábřeží po první fázi přeměny.

Širší chodníky, cyklopruh a nové stromy. Smetanovo nábřeží v centru Prahy se proměnilo

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme