Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Policie znovu odložila "reklamní větev" kauzy Čapí hnízdo

Šéf ANO Andrej Babiš
ČTK
 ČTK

Policie znovu odložila takzvanou reklamní větev kauzy Čapí hnízdo, ve které prověřovala možné daňové úniky u plateb od firem z holdingu Agrofert za reklamu kongresovému areálu Čapí hnízdo. Informaci České televize potvrdil mluvčí pražského státního zastupitelství Aleš Cimbala. Rozhodnutí policie podle něj nyní přezkoumá dozorující žalobce.

Reklama

„Policejní orgán rozhodl o odložení věci na základě ustanovení trestního řádu, neboť ve věci podle jeho posouzení nebylo na základě provedeného dokazování možné stanovit, že jde o podezření z trestného činu a nebylo ani možné vyřídit věc jinak," řekl ČTK Cimbala. Usnesení o odložení podle mluvčího nyní prostuduje státní zástupce. Pokud budou mít policejní závěry dostatečný podklad v nashromážděných důkazech, akceptuje je, v opačném případě může rozhodnutí zrušit a dát policistům další pokyny.

Agrofert patří do svěřenských fondů předsedy hnutí ANO a bývalého premiéra Andreje Babiše.

Nevinný. Soud i napodruhé zprostil Babiše obžaloby v kauze Čapí hnízdo

Pražský městský soud dnes znovu nepravomocně osvobodil předsedu hnutí ANO a bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) i jeho někdejší poradkyni Janu Nagyovou v kauze Čapí hnízdo, která se týká padesátimilionové dotace na stavbu kongresového areálu ve středních Čechách. Soudce Jan Šott nyní čte výrok rozsudku, své rozhodnutí následně zdůvodní. Babiš i Nagyová vinu od počátku odmítají. Bývalý premiér dlouhodobě označuje kauzu za politicky motivovanou. Dnešní rozsudek není pravomocný.

Přečíst článek

Andrej Babiš mladší u soudu

Najít Babiše mladšího byl veřejný zájem. Švýcarský soud zamítl žalobu na české reportéry

Soud v Ženevě zamítl žalobu na reportéry serveru Seznam Zprávy, kteří v roce 2018 ve Švýcarsku natočili skrytou kamerou rozhovor se synem tehdejšího předsedy vlády Andreje Babiše (ANO).

Přečíst článek

Reklama

Související

Andrej Babiš

Stanislav Šulc: Existuje už jen jeden důvod, proč se máme dál šťourat v Čapím hnízdě. Ten ale stojí za to

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme