Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Silnější ekonomika a digitální Evropa. Sledujte debatu odborníků o tom, kam směřuje EU

 ČTK

Transformace české ekonomiky směrem k digitální budoucnosti. Nové formy práce a změny ve vzdělávání. Digitální legislativa ČR a EU. Taková byla témata v pořadí již čtvrté debaty odvysílané v rámci projektu Konference o budoucnosti Evropy.

Reklama

Podnětem k diskusi o silnější ekonomice a digitální Evropě je doporučení občanského panelu číslo 1 s názvem „Silnější ekonomika, sociální spravedlnost a zaměstnanost / Vzdělávání, kultura, mládež a sport / Digitální transformace“, který řeší budoucnost ekonomiky EU především v souvislosti s dopady pandemie. Významná část agendy je věnovaná právě příležitostem a výzvám spojeným s digitální transformací.

Vypracovaná doporučení, jež byla předložena plenárním zasedáním konference, jsou k přečtení zde.

Účast na debatě přijali Petr Očko, náměstek ministra průmyslu a obchodu pro řízení sekce digitalizace a inovací, který je současně pověřený řízením agentury CzechInvest, analytik a dlouholetý expert na problematiku EU Petr Zahradník z České spořitelny, a přímý účastník jednání výše uvedeného panelu Matouš Bělohlávek, student-panelista Konference o budoucnosti Evropy. On-line se připojila členka Pirátské strany a europoslankyně Markéta Gregorová. 

Témata diskusí cyklu přednášek kopírují zadání čtyř občanských panelů, jejichž pořadí se mění podle aktuálnosti konkrétní problematiky. První diskuze se uskutečnila loni v listopadu, druhá v únoru, třetí pak v dubnu.

Newstream.cz byl mediálním partnerem akce.

Stavební dělník, ilustrační foto

Budoucnost je digitální. Nedostatek pracovníků může vyřešit automatizace

Nepříjemným důsledkem pandemie koronaviru je nedostatek pracovních sil. Problém nezasahuje negativně jen Českou republiku, ale prakticky celou Evropu. Lidé chybí v pohostinství a stavebnictví, firmy hlásí nedostatek řidičů a kurýrů. Výroba i dodávky zboží tak nabírají zpoždění.

Přečíst článek

Daně online, ilustrační foto

Digitalizace státu v praxi. Daňové přiznání nejde podat elektronicky

Až do poloviny února se budou aktualizovat databáze Finanční správy. Do té doby nebude možné podat přiznání k dani z příjmu za rok 2021 elektronicky.

Přečíst článek

Reklama

Související

Koruna k euru nemůže než ztrácet, říká uznávaný obchodník na forexu

Pětkrát více Čechů euro určitě nechce, než kolik jich jej rozhodně chce, uvádí průzkum

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme