Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

sněmovní volby 2021 - informace o tématu

Orbán a Babiš

Jana Havligerová: Odkud a kam kráčí Česko

Den vzniku samostatné ČSR, osmadvacátý říjen, není – jak si mnozí říkají, svátek pro nostalgiky. Připomínka vzniku demokratické země, republiky, která si nevzala za vzor autoritářské státy ze svého okolí, je aktuální odkaz. Zvlášť v době, kdy si stále ještě český předseda vlády pozve v předvolebním čase jako politickou podporu maďarského premiéra Viktora Orbána.

Přečíst článek
Miloš Zeman

Jana Havligerová: Vyjednávání o vládě? Kdy bude prezident schopen vykonávat funkci je nejisté

Referendum o Babišovi skončilo, premiér a šéf ANO nemá šanci složit kabinet, který by v dolní komoře parlamentu disponoval většinou. Výsledek hnutí ve sněmovních volbách přesto označil za skvělý a nevzdává se. 

Přečíst článek
Andrej Babiš s manželkou Monikou přichází do štábu ANO

Babiš: Nepočítali jsme, že prohrajeme

Rozhovory o sestavování vlády podle Andreje Babiše mají začít ve středu. Zda bude kandidovat na prezidenta, odmítl. "Nyní o tom neuvažuji, teď jde o to, kdo sestaví vládu," prohlásil stávající premiér.

Přečíst článek
Jan Hamáček

Jan Hamáček rezignoval na post předsedy ČSSD. Končí i Filip

Vicepremiér Jan Hamáček rezignuje na funkci předsedy sociální demokracie poté, co se strana nedostala do Sněmovny. Rezignaci ohlásil také Vojtěch Filip a členové vedení KSČM. Řízením jsou pověřeni Šimůnek a Ort.

Přečíst článek
Volební urna, ilustrační foto

Ve Slaném nabízeli za hlas tisíc korun. Údajně pro ANO

Problémy s kupčením s hlasy se nevyhnuly ani letošním volbám do poslanecké sněmovny.

Přečíst článek
Miloš Zeman volí v Lánech

Jana Havligerová: Země nemocných prezidentů

Tápí vás zdraví prezidenta Miloše Zemana? Jana Havligerová připomíná, že nemocné hlavy státu jsou tak trochu česká klasika.

Přečíst článek
Tomáš Lebeda, politolog

Politolog: Jmenování premiéra nesmí proběhnout za zavřenými dveřmi

Otázky kolem zdraví prezidenta Zemana čeří volební debaty. Podle politologa Tomáše Lebedy, ale informace zatím nikdo nepotvrdil a vyvolávání paniky není proto na místě. „Zrušení programu kvůli nemoci je přeci standardní. Byť si samozřejmě uvědomuji závažnost situace. Jmenování premiéra by mělo proběhnout natolik transparentně, aby bylo zjevné, že prezident jmenování skutečně provedl,” říká v rozhovoru politolog Tomáš Lebeda.

Přečíst článek
Miloš Zeman

Zeman zrušil program. Odvolil v Lánech

Veřejnost dnes neuvidí volit prezidenta. Miloš Zeman bude na doporučení svého ošetřujícího lékaře Miroslava Zavorala volit na zámku v Lánech. Zeman se nezúčastní ani nedělní povolební debaty na CNN Prima News.

Přečíst článek
Češi v karanténě odvolili

Volby rozhodne nemalá masa lidí, která ještě neví, komu dá hlas

Zlomek hlasů už je odevzdán, hlavní nápor na volební místnosti ale začne zítra. Ve vzduchu tak stále visí otázka, jak parlamentní volby dopadnou, a co o jejich výsledku rozhodne.

Přečíst článek
peníze, ilustrační foto

Poslední Babišův úplatek: 1250 korun na elektřinu a plyn do každé domácnosti

Energetická situace v Evropě, ale i v Asii se nadále zhoršuje. Někteří čeští dodavatelé elektřiny a plynu domácnostem už ohlásili podzimní zdražení až takřka o padesát procent. Premiér Babiš jim naopak slibuje, že jim na energie ze státní kasy přispěje.

Přečíst článek
Česká strana sociálně demokratická dnes na brněnském výstavišti zahájila "ostrou" fázi kampaně před říjnovými volbami do Sněmovny

ČSSD zahájila „ostrou“ fázi kampaně. Do Sněmovny se dostaneme, uvedl Hamáček

Česká strana sociálně demokratická na brněnském výstavišti zahájila "ostrou" fázi kampaně před říjnovými volbami do Sněmovny. Sociálnědemokratičtí politici uváděli, že hodlají především bránit životní jistoty lidí.

Přečíst článek
Reklama

News box

Německá společnost Thyssenkrupp prodá 🤝 20procentní podíl ve svém ocelářském podniku investiční skupině EP Corporate Group (EPCG) českého miliardáře Daniela Křetínského. Hodnota transakce nebyla zveřejněna.
Japonská automobilka Toyota Motor investuje 1,4 miliardy dolarů (32,8 miliardy korun) do svého druhého závodu na výrobu elektromobilů 🔌🚗 ve Spojených státech. Jejich výroba ve státě Indiana má začít v roce 2026, uvedla agentura Kjódó. Číst více
V prvních dvou měsících letošního roku evropské země vyčlenily na pomoc Ukrajině napadené ruskou armádou celkem asi šest miliard eur 💶 (přes 150 miliard korun), téměř celá suma se týká vojenského vybavení. Uvedl to výzkumný Kielský institut pro světové hospodářství. Suma přitom zdaleka nestačila na to, aby zaplnila mezeru, která vznikla kvůli výpadku americké podpory. Číst více
Americká technologická společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google 🌐, zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 57 procent na 23,66 miliardy dolarů (zhruba 554 miliard korun). Firma také oznámila, že svým akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem. Číst více
Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil 📈 čistý zisk 💰 meziročně o pětinu na 21,9 miliardy dolarů (zhruba 513 miliard korun). Tržby vzrostly o 17 procent na 61,9 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti LSEG odhadovali v průměru na 60,8 miliardy dolarů. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme