Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Babiš v obytňáku

Poslanec ANO Andrej Babiš
ČTK
Jana Havligerová

Týden v české politice očima komentátorky Jany Havligerové.

Reklama

Proč chválit, co je normální?

Šéf Senátu Miloš Vystrčil v novoročním projevu ocenil Andreje Babiše za to, „jak odešel z pozice premiéra, jak přijal výsledek voleb“, a prezidenta Miloše Zemana za naplnění ústavy, čímž přispěl „k důstojnému jmenování nové vlády“. Fakt musíme být až tak slušní, že děkujeme za něco, co je v civilizovaných zemích samozřejmé?

Trafika pro Vojtěcha platí

Ministr zahraničí Jan Lipavský nehodlá anulovat nominace velvyslanců, které schválila bývalá vláda. Výhrady k někdejšímu ministru zdravotnictví Adamovi Vojtěchovi, který jde do Finska, nebo k vyslání zástupce ředitele zahraničního odboru prezidentské kanceláře Petra Pirunčíka na Ukrajinu jsou nejspíš u ledu. Nakonec proč ne, i velvyslance lze časem vyměnit. Třeba to vyjde po volbě nové hlavy státu.

Babiš řidičem

Expremiér Andrej Babiš si koupil obytný vůz, hned od února s ním chce po republice jezdit za lidmi. Pochlubil se, že ho dokonce může i řídit, jen si musí zvyknout na větší rozměry vozu. Bude pilně trénovat. Kandidaturu v prezidentských volbách roku 2023 Babiš sice ještě nepotvrdil, ale každopádně to bude jízda státníka, který chce lidi spojovat. Tak to přece slíbil.

Miloš Zeman

Jana Havligerová: Zemanova poslední partie

Prezident se rozhodl nejmenovat ministrem zahraničí piráta Jana Lipavského. Miloš Zeman dostál své pověsti. Jeho nejsilnější motivací pro návrat do politiky byla touha pomstít se každému, kdo mu kdy zkřížil cestu k politickým výšinám. Příliš troufalé ani není říct, že msta je hnacím motorem, který ho drží při životě.

Přečíst článek

Petr Fiala, ODS a budoucí premiér

Jana Havligerová: Politici míní, příroda úřaduje

Hrad oznámil, že prezident Zeman v neděli jmenuje předsedu ODS Petra Fialu premiérem. Tak snad. Co bude dál, jestli a na jakou dobu se případně odsune ustavení celé vlády, ale už vůbec není jisté.

Přečíst článek

Reklama

Související

Andrej Babiš a Alena Schillerová

Politický diář Jany Havligerové: Kam nemůže nebo nechce Babiš, tam nastrčí Schillerovou

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme