Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Znovuzrození bitcoinu? Oproti listopadovému pádu burzy FTX si polepšil o dvě třetiny

Bitcoin si oproti listopadovému pádu burzy FTX polepšil o dvě třetiny
ČTK
 ČTK

Největší kryptoměna bitcoin dnes vystoupala nad úroveň 21 tisíc dolarů (přes 465 tisíc korun). Kryptoměna posiluje díky optimismu, že inflace ve Spojených státech dosáhla vrcholu a bitcoin svého dna, napsala agentura Bloomberg.

Reklama

K růstu kryptoměn též pomohla čtvrteční zpráva, že se právníkům podařilo zajistit pět miliard dolarů, které patřily zkrachovalé kryptoměnové burze FTX.

Dvoutřetinový nárůst oproti listopadu

Kolem 7:30 SEČ se bitcoin podle specializovaného webu CoinDesk prodával zhruba za 20 894 dolarů, a za uplynulý den tak přidával necelých 11 procent. Za posledních 24 hodin bitcoin vystoupal až na 21 237,15 dolaru. Blíží se hodnotám, kolem kterých se pohyboval před propadem z 10. listopadu způsobeném pádem burzy FTX, kdy se cena bitcoinu blížila 13 tisícům dolarů.

Crypto.com Arena je multifunkční aréna v americkém městě Los Angeles.

Burza Crypto.com a další propouštějí. Panují obavy o jejich solventnosti

Kryptoburza Crypto.com oznámila, že sníží svou pracovní sílu zhruba o 20 procent. Odvětví kryptoměn se od loňského krachu společnosti FTX potýká s problémy. Panují obavy ohledně rezerv a solventnosti firem z tohoto sektoru, připomněl zpravodajský server CNBC.

Přečíst článek

Zpevňují i další kryptoměny. Druhá největší kryptoměna ether přidává kolem deseti procent. Dále roste mimo jiné cardano nebo dogecoin.

Meziroční růst spotřebitelských cen ve Spojených státech v prosinci zpomalil na 6,5 procenta z listopadové hodnoty 7,1 procenta. Míra inflace se tak snížila šestý měsíc za sebou a dostala se na nejnižší úroveň od října 2021, ukázala čtvrteční zpráva amerického ministerstva práce.

Vzhledem k tomu, že kryptoaktiva rostou po zprávě o vývoji inflace, „korelace mezi pohybu kryptoměn a makroekonomických dat v dohledné době nezmizí," konstatoval Sean Farrell, který ve společnosti Fundstrat zodpovídá za strategii kryptoaktiv.

Sam Bankman-Fried odchází od soudu

Záporák roku. Povedlo se Samu Bankmanu-Friedovi zlikvidovat magii kolem krypta?

Kdyby se udílel titul pro největšího záporáka globálního byznysu, poprali by se o tento titul dva muži. Elon Musk a pak teprve třicetiletý Sam Bankman-Fried, o němž do letoška v Česku slyšelo jen pár zasvěcenců a čtenářů amerických byznysových magazínů. SBF, jak se mladíkovi běžně říká, totiž dokázal udělat takový průšvih na kryptoměnovém trhu, že se z něj tento oklepávat roky. Pokud se z něj vůbec oklepe. Zde je další příběh roku 2022.

Přečíst článek

Pád bitcoinu. Kryptoměna se tento týden dostala na nejnižší hodnotu od začátku roku.

Krypto je pro seriózní investory mrtvá kočka, uvedl vlivný bankéř JP Morgan

Přílišná volatilita a s ní spojené absurdní riziko. To je podle hlavního stratéga JP Morgan Asset Management Jareda Grosse hlavní důvod, proč kryptoaktiva jsou pro většinu relevantních finančních institucí „efektivně neexistující“.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Pád bitcoinu. Kryptoměna se tento týden dostala opět pod hranici 19 tisíc dolarů

Bitcoin opět pod 19 tisíci dolary. Inflace a zvyšování sazeb dál drtí „nezávislou“ měnu

Přečíst článek
Bitcoin, ilustrační foto

Lukáš Kovanda: Zkáza bitcoinu nehrozí. Trh se jen pročistí od horlivých spekulantů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme