Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vlastník Aquaparku Čestlice Sehnal bude pojišťovat auta v Nizozemsku

Vlastník Aquaparku Čestlice Sehnal bude pojišťovat auta v Nizozemsku
Profimedia
 ČTK

Pojišťovna Slavia, která patří mezi středně velké tuzemské pojišťovny a patří do skupiny českého miliardáře Pavla Sehnala, vstupuje na nizozemský trh prostřednictvím tamní společnosti HERA Life. Sehnal je také vlastníkem Aquaparku Čestlice a v minulosti se pokoušel i o politickou kariéru.

Reklama

Pojišťovna Slavia v Nizozemsku nabídne povinné ručení, havarijní pojištění a připojištění upravené pro tamní trh. HERA Life, která se dříve zabývala jen životním pojištěním, rozšířila svoji licenci i pro neživotní pojištění a působí jako autorizovaný zástupce pojišťovny Slavia.

První smlouvy začneme uzavírat zhruba v polovině letošního roku. V uplynulých měsících jsme si společně s nizozemskými pojistnými matematiky a produktovými specialisty přesně definovali požadavky na nizozemskou verzi našeho retailového autopojištění a nyní zahajujeme pilotní fázi tohoto společného projektu,“ uvedl generální ředitel Slavia pojišťovny Karel Waisser.

Jana Šestáková oceňovaná poradkyně z pojišťovny Generali

Sjednáním pojištění moje práce teprve začíná, říká světově úspěšná poradkyně

Generali Česká pojišťovna byla oceněna jako klientsky nejpřívětivější pojišťovna uplynulého roku. Jaký je podle jedné z jejích nejlepších poradkyň, vítězky soutěže Global Advisor Excellence Contest Jany Šestákové, recept na úspěch v tomto oboru?

Přečíst článek

Veškerá komunikace bude v nizozemštině, Slavia pojišťovna spolupracuje v Nizozemsku s vybranou sítí partnerů, kteří se budou starat o distribuci a správu tohoto pojištění. Společnost Hera, která sídlí v Haagu, také zajistí hladký průběh digitalizace, včetně zapojení umělé inteligence při obsluhování klientů.

„Nizozemsko jsme si vybrali proto, že jde o velmi liberální zemi, která podnikání vnímá jako rovnocenný vztah mezi zákazníky a poskytovateli pojišťovacích služeb,“ uvedl majitel skupiny SPGroup, jejíž součástí je i Slavia pojišťovna, Pavel Sehnal. Druhým důvodem je to, že naprostá většina lidí žijících v Nizozemsku, mluví dobře anglicky, což spolupráci na mezinárodní úrovni usnadňuje. Všechny vnitřní procesy jsou dnes v pojišťovnách vytvořeny tak, aby mohly pracovat na mezinárodní bázi, a komunikace v angličtině je pro obě strany nejpříjemnější, dodal.

Slavia pojišťovna je nejstarší ryze českou pojišťovnou na tuzemském trhu, založena byla v roce 1868. Jejím vlastníkem je Capital Management Company, pojišťovna patří do Sehnalovy skupiny SPGroup.

Pojišťovny spěchají s novým pojištěním na stáří. Má byznys potenciál

Pojišťovny postupně přicházejí na trh s pojištěním dlouhodobé péče s doživotní výplatou, které od letoška podpořil stát možností odečíst z daňového základu až 48 tisíc korun ročně. Vyplývá to z ankety mezi pojišťovnami. Daňový odpočet u pojištění dlouhodobé péče byl součástí opatření vládního konsolidačního balíčku na ozdravení veřejných financí.

Přečíst článek

Uniqa pojišťovna

Pojistný trh dobře odolává recesi, ukazují výsledy pojišťovny Uniqa

Čistý zisk pojišťovny Uniqa v Česku a na Slovensku v prvním čtvrtletí letošního roku dosáhl 319 milionů korun, což byl meziroční nárůst o 40 procent. Pojišťovna uvedla, že na pojistném vybrala 4,97 miliardy korun, o 6,5 procenta více než před rokem. 

Přečíst článek

 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme