Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pojistný trh dobře odolává recesi, ukazují výsledy pojišťovny Uniqa

Uniqa pojišťovna
Dušan Kütner / Newstream
 ČTK

Čistý zisk pojišťovny Uniqa v Česku a na Slovensku v prvním čtvrtletí letošního roku dosáhl 319 milionů korun, což byl meziroční nárůst o 40 procent. Pojišťovna uvedla, že na pojistném vybrala 4,97 miliardy korun, o 6,5 procenta více než před rokem. 

Reklama

„I v turbulentních geopolitických a složitých ekonomických podmínkách s vysokou inflací jsme prokázali růstový potenciál a současně vykázali výrazně vyšší zisk,“ uvedl generální ředitel finanční skupiny Uniqa v ČR a SR Rastislav Havran. Ten převzal vedení finanční skupiny od 1. května po generálním řediteli Martinovi Žáčkovi.

Uniqa pojišťovna

Šéf Uniqa: Nejvíc můžeme růst v zemích V4

Zisk před zdaněním rakouské pojišťovny Uniqa v prvním čtvrtletí letošního roku vzrostl o deset procent na 124 milionů eur (2,9 miliardy korun). Firmu, která působí i v Česku, podpořil růst v segmentu úrazového a majetkového pojištění a zdravotního pojištění. Vyplývá to z pátečního prohlášení společnosti.

Přečíst článek

V ČR na pojistném vybrala pojišťovna v prvním čtvrtletí 3,215 miliardy korun, meziročně o 6,1 procenta více. V žebříčku pojišťoven tak zaujímá šesté místo. V neživotním pojištění si připsala meziročně na pojistném o 8,3 procenta více, zatímco v životním pojistném byl růst o 1,1 procenta.

Z neživotních odvětví měla Uniqa v ČR nejvyšší dynamiku v podnikatelských pojištěních, které meziročně vzrostly o 29,5 procenta na 308 milionů korun. Dále pak v retailovém pojištění majetku a odpovědnosti, kde meziročně posílila na pojistném o 13,5 procenta na 228 milionů korun. Pojistné za povinné ručení stouplo o 0,5 procenta na 779 milionů korun. Pojistné za havarijní pojištění zrychlilo meziročně dynamiku na 4,9 procenta na 817 milionů korun, uvedla firma.

Uniqa působí na českém pojistném trhu 29 let. V roce 2021 dokončila fúzi s pojišťovnou AXA oznámenou v roce 2020, značka AXA následně opustila český trh. Česko-slovenská finanční skupina Uniqa je součástí mezinárodního koncernu Uniqa Insurance Group, který je aktivní na 18 evropských trzích a obsluhuje aktuálně zhruba 16 milionů klientů. Klíčovým regionem pro jeho aktivity jsou rakouský trh a střední Evropa.

Martin Žáček, ředitel pojišťovny Uniqa na konci dubna ve funkci skončí

Šéf pojišťovny Uniqa Žáček skončí. Od května ji povede Havran

Po bezmála třiceti letech končí ve společnosti Uniqa Martin Žáček, dlouholetý generální ředitel pojišťovny. Od 1. května ho ve funkci vystřídá Rastislav Havran. Žáček se přesune do role poradce v rámci Uniqa Insurance Group.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme