Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Už jen bankomaty. Deutsche Bank ruší výběr hotovosti na pobočkách

Výběr z bankomatu, ilustrační foto
Deutsche Bank
 ČTK

Deutsche Bank přestane v budoucnu ve většině poboček vydávat hotovost u přepážky. Podle vedení největší německé banky je to příliš nákladné a klienti už si stejně odvykli.

Reklama

„Hlavním úkolem pobočky je prodej,“ řekl šéf obchodu s domácími soukromými zákazníky Lars Stoy. „Poradenství klientům v oblasti investic, hypoték, do určité míry spotřebitelských úvěrů a pojištění, pak budou pobočky znovu ziskové,“ dodal.

Hotovost se Deutsche Bank podle plánů chystá ve střednědobém horizontu nabízet jen v několika velkých centrech. Ve většině poboček banky pak budou bankovky dostupné pouze z bankomatů.

Banka uvedla, že plán je také reakcí na změny v chování zákazníků. Pokud jde o placení a manipulaci s hotovostí, „je patrný jasný trend k bezhotovostním platbám“, uvedla společnost. Zákazníci si podle ní mohou hotovost opatřit v "široké síti bankomatů" a peníze lze vybírat také při nákupu v mnoha supermarketech nebo na čerpacích stanicích.

Bitcoin ilustrační foto

Šéfka digitální banky: Kryptoměny jsou toxické, bezpečnost platebních systémů je v ohrožení

Digitální měny jsou hrozbou pro bezpečnost platebních systémů, varovala Anne Bodenová, generální ředitelka britské digitální banky Starling. V boji proti praní špinavých peněz je třeba dělat víc, dodala.

Přečíst článek

Reklama

Dorothea Mohnová z německého Federálního sdružení spotřebitelských organizací (vzbv) hovoří o kroku zpět ve vztahu ke spotřebitelům. „Služba výdeje hotovosti by měla zůstat zachována tam, kde pobočky ještě jsou,“ uvedla Mohnová a dodala, že by se o to měli zasadit politici.

Počet bankovních poboček v Německu už roky klesá. Řada úvěrových institucí výrazně protřídila svou pobočkovou síť i proto, že stále více zákazníků provádí transakce na internetu. Některé banky dokonce účtují za vydání bankovek na přepážce poplatek.

Sídlo Světové banky ve Washingtonu.

Světová banka: Bude hůř. A to pořádně dlouho

Růst světové ekonomiky v letošním roce zpomalí téměř na polovinu – z loňských 5,7 procenta se sníží na 2,9 procenta. Předpověděla to dnes Světová banka (SB). Zhoršila tak svou lednovou prognózu, ve které počítala s růstem o 4,1 procenta. Za zhoršením výhledu podle banky stojí válka na Ukrajině, rostoucí inflace a zvyšující se úrokové sazby.

Přečíst článek

Výroba Škoda Fabia v mladoboleslavském závodu

Podívejte se, které firmy odvedly nejvíc na dani z příjmu

Na dani z příjmu právnických osob stát loni nejvíce získal od Škody Auto, a to 4,5 miliardy korun. Na druhém místě žebříčku je Česká spořitelna s 3,1 miliardy korun, která se v loňském žebříčku umístila na prvním místě. Třetí skončila Generali Česká pojišťovna s 2,6 miliardy korun zaplacených na dani z příjmu, uvedla Finanční správa.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme