Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Trinity Bank loni vydělala přes 800 milionů, stoupl jí počet klientů

Radomír Lapčík
Michael Tomeš
 nst
nst

Trinity Bank se loni dařilo: zvýšila depozita klientů o třetinu. Koupila také palác na pražských Příkopech, kde otevře prestižní pobočku pro klienty.

Reklama

Trinity Bank vykázala loni zisk 801 milionů korun. Bilanční suma společnosti se navýšila o více než 34 procent a dosáhla téměř 86 miliard korun, uvedla banka ve svém prohlášení.

Depozita klientů byla v roce 2023 více než 78 miliard korun a ve srovnání s rokem 2022 narostla o více než 33 procent. Počet klientů dosáhl téměř 139 tisíc, meziročně jde o 31procentní navýšení.

„Jsem hrdý na celý tým Trinity Bank, který v loňském roce dokázal navázat na rekordní výsledky roku 2022. Zisk 801 milionů korun jsme ve srovnání s plánem navýšili o 33 procent. Výrazně rostly také další ukazatele banky, s naším spořicím účtem jsme se stali lídrem trhu. V září jsme koupili prestižní budovu na pražské adrese Na Příkopě 33, která již brzy uvítá první zaměstnance Trinity Bank. Pracujeme intenzivně na tom, abychom v nových prostorách mohli co nejdříve přivítat také naše první klienty,“ uvedl k výsledkům společnosti zakladatel a předseda dozorčí rady Trinity Bank Radomír Lapčík (na snímku).

Trinity Bank byla dříve záložnou Moravský Peněžní Ústav, Lapčík společnost založil v roce 1996 ve Zlíně. Bankovní licenci firma dostala od České národní banky v polovině prosince 2018, následně se přejmenovala na Trinity Bank. Akcionářská struktura banky zahrnuje zhruba 9 tisíc drobných českých akcionářů. 

Poznámka redakce: Radomír Lapčík je investorem zpravodajského serveru newstream.cz a magazínu Newstream CLUB

Trinity Bank uzavřela smlouvu s Visou, již letos budou exkluzivní karty

Trinity Bank během letošního roku vstoupí na trh platebních karet. Za tímto účelem uzavřela exkluzivní partnerství s jednou z největších globálních platebních sítí, společností Visa.

Přečíst článek

Banky po rozhodnutí ČNB neotálejí a snižují úroky na spořicích účtech

Pokles úrokových sazeb centrální banky začínají zohledňovat i banky ve svých spořicích produktech. Některé z nich základní sazby snížily či upravily podmínky pro jejich poskytnutí. Nejvyšší sazby bank na spořicích účtech stále lehce převyšují šest procent. Vyplývá to z analýzy společnosti Portu. Česká národní banka ve čtvrtek rozhodla o snížení základní sazby o půl bodu na 6,25 procenta, koncem prosince ji snížila o čtvrt bodu.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme