Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Trinity Bank loni vydělala přes 800 milionů, stoupl jí počet klientů

Radomír Lapčík
Michael Tomeš
 nst
nst

Trinity Bank se loni dařilo: zvýšila depozita klientů o třetinu. Koupila také palác na pražských Příkopech, kde otevře prestižní pobočku pro klienty.

Reklama

Trinity Bank vykázala loni zisk 801 milionů korun. Bilanční suma společnosti se navýšila o více než 34 procent a dosáhla téměř 86 miliard korun, uvedla banka ve svém prohlášení.

Depozita klientů byla v roce 2023 více než 78 miliard korun a ve srovnání s rokem 2022 narostla o více než 33 procent. Počet klientů dosáhl téměř 139 tisíc, meziročně jde o 31procentní navýšení.

„Jsem hrdý na celý tým Trinity Bank, který v loňském roce dokázal navázat na rekordní výsledky roku 2022. Zisk 801 milionů korun jsme ve srovnání s plánem navýšili o 33 procent. Výrazně rostly také další ukazatele banky, s naším spořicím účtem jsme se stali lídrem trhu. V září jsme koupili prestižní budovu na pražské adrese Na Příkopě 33, která již brzy uvítá první zaměstnance Trinity Bank. Pracujeme intenzivně na tom, abychom v nových prostorách mohli co nejdříve přivítat také naše první klienty,“ uvedl k výsledkům společnosti zakladatel a předseda dozorčí rady Trinity Bank Radomír Lapčík (na snímku).

Trinity Bank byla dříve záložnou Moravský Peněžní Ústav, Lapčík společnost založil v roce 1996 ve Zlíně. Bankovní licenci firma dostala od České národní banky v polovině prosince 2018, následně se přejmenovala na Trinity Bank. Akcionářská struktura banky zahrnuje zhruba 9 tisíc drobných českých akcionářů. 

Reklama

Poznámka redakce: Radomír Lapčík je investorem zpravodajského serveru newstream.cz a magazínu Newstream CLUB

Trinity Bank uzavřela smlouvu s Visou, již letos budou exkluzivní karty

Trinity Bank během letošního roku vstoupí na trh platebních karet. Za tímto účelem uzavřela exkluzivní partnerství s jednou z největších globálních platebních sítí, společností Visa.

Přečíst článek

Banky po rozhodnutí ČNB neotálejí a snižují úroky na spořicích účtech

Pokles úrokových sazeb centrální banky začínají zohledňovat i banky ve svých spořicích produktech. Některé z nich základní sazby snížily či upravily podmínky pro jejich poskytnutí. Nejvyšší sazby bank na spořicích účtech stále lehce převyšují šest procent. Vyplývá to z analýzy společnosti Portu. Česká národní banka ve čtvrtek rozhodla o snížení základní sazby o půl bodu na 6,25 procenta, koncem prosince ji snížila o čtvrt bodu.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme