Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Smyčka se stahuje. Král kryptoměn To Kwon byl na útěku zatčen a obviněn z miliardových podvodů

Odhaduje se, že kolaps kryptoměn terraUSD a luna stál investory více než 40 miliard dolarů (skoro 892 miliard korun).
profimedia.cz
 ČTK

Američtí vyšetřovatelé obvinili někdejšího šéfa kryptoměnové společnosti Terrraform Labs To Kwona z několika podvodů. Informuje o tom agentura Reuters, podle níž byl obsah obvinění zveřejněn jen několik hodin poté, co Jihokorejce zatkla policie v Černé Hoře. Předtím se několik měsíců skrýval.

Reklama

Kwon a jeho singapurská společnost Terrraform Labs vytvořili tokeny terraUSD a luna, které loni v květnu zkrachovaly. Kwon a Terrraform Labs podle amerického regulátora předtím opakovaně tvrdili, že hodnota tokenů poroste, a uváděli tak investory v omyl. Odhaduje se, že tento kolaps stál investory více než 40 miliard dolarů (skoro 892 miliard korun).

Nejhledanější osoba na světě 

Černohorské ministerstvo vnitra ve čtvrtek v prohlášení sdělilo, že dva lidé byli zatčeni poté, co se pokusili nastoupit do letadla směřujícího z Podgorice do Dubaje s falešnými pasy, které měly být vydány Belgií a Kostarikou. Jedním z nich byl právě Kwon.

Mateřská společnost americké kryptoměnové banky Silvergate Capital se rozhodla ukončit její operace a zahájit její dobrovolnou likvidaci.

Další padlá kostka z kryptodomina. Kvůli krachu FTX končí banka Silvergate Capital

Mateřská společnost americké kryptoměnové banky Silvergate Capital se rozhodla ukončit její operace a zahájit její dobrovolnou likvidaci. Společnost Silvergate Capital Corporation to uvedla ve středu. Akcie banky po středečním uzavření burz odepsaly 35 procent. Podnik utrpěl ztráty po dramatickém kolapsu kryptoburzy FTX, a je tak další z řady obětí turbulencí na krpytoměnovém trhu.

Přečíst článek

Zatčení oznámil černohorský ministr vnitra Filip Adžić, podle nějž se nyní čeká na oficiální potvrzení totožnosti zatčeného. "Zatykač na To Kwona vydala Jižní Korea, USA a Singapur," napsal Adžić s tím, že Kwon patří k nejhledanějším osobám na světě.

Jihokorejská policie podle agentury Reuters potvrdila, že v Černé Hoře byl nejspíše zatčen podezřelý To Kwon a s ním ještě jedna další osoba. Jejich konečné ztotožnění pomocí otisků prstů má být hotové do pátečního rána.

Bitcoin, ilustrační foto

Bitcoin těží z neklidu v bankovním sektoru, vyletěl na devítiměsíční maximum

Kryptoměna bitcoin se dostala na devítiměsíční maximum nad 28 500 dolarů (zhruba 637 300 korun), později ale část zisků smazala. Kvůli neklidu v bankovním sektoru se někteří obchodníci přiklánějí k digitálním aktivům. Za minulý týden bitcoin vykázal nejlepší výkon za poslední čtyři roky, uvedl server CoinDesk.

Přečíst článek

V prosinci jihokorejské úřady uvedly, že se Kwon nachází v Srbsku, které nemá s Jižní Koreou uzavřenou smlouvu o vydávání, ale v minulosti obě země s takovými žádostmi podle Evropské úmluvy o vydávání souhlasily.

Srbsko je sousedním státem Černé Hory. Kwon dříve popřel, že by se skrýval, ale nesdělil, kde se nachází.

Jsme na prahu další kryptorevoluce? Sledujte seriál Young Money

Jsme na prahu další kryptorevoluce? Sledujte nový seriál Young Money

Mladé, nové a atraktivní projekty přitahují pozornost investorů. A právě na ně se bude zaměřovat seriál Young Money na newstream.cz. Každý týden vám budeme přinášet tematické články a rozhovory o startupech, technologiích, moderních investicích a kryptoměnách. 

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme