Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nejdražší urovnání sporu s berňákem. Manažeři fondu Renaissance zaplatí 150 miliard

ilustrační foto
ČTK

Největší urovnání daňového kauzy v historii, tak hodnotí list Wall Street Journal "vykoupení" manažerů fondu Renaissance Technologies ze sporu s berňákem.

Reklama

Vedoucí představitelé amerického investičního fondu Renaissance Technologies se dohodli, že zaplatí až sedm miliard dolarů (asi 150 miliard korun), aby urovnali spor s americkým daňovým úřadem. S odvoláním na informované zdroje a na dopis zaslaný investorům to uvedla americká média. 

Podle dopisu, který zaslal investorům šéf Renaissance Peter Brown, navíc zakladatel fondu James Simons zaplatí daňovému úřadu částku 670 milionů dolarů, upozorňuje agentura Reuters.

Společnost Renaissance čelí obvinění, že v letech 2005 až 2015 využívala mechanismy, pomocí kterých přeměňovala krátkodobé příjmy z obchodování v divizi Medallion na dlouhodobé zisky, které podléhají výrazně nižší daňové sazbě. Divize Medallion investuje pouze peníze pracovníků fondu a jejich rodinných příslušníků a přátel, upozornil The Wall Street Journal.

Čapí hnízdo, ilustrační foto

Policie musí došetřit kauzu Čapí hnízdo

Případ padesátimilionové dotace pro farmu Čapí hnízdo se vrací k došetření policii.

Přečíst článek

Brown uvedl, že firma s daňovým úřadem několik let jednala ve snaze obhájit správnost daňových výkazů divize Medallion. Nakonec však dospěla k závěru, že bude lepší uzavřít dohodu o urovnání sporu, než riskovat „horší výsledek, včetně tvrdších podmínek a postihů, který by mohl vzejít ze soudního procesu”.

Martin Dvořák, bývalý šéf DPP

Dvořák i Rittig jsou nevinní. Obžaloba je vinila z praní špinavých peněz z jízdenek

Pražský vrchní soud potvrdil osvobození bývalého šéfa pražského dopravního podniku (DPP) Martina Dvořáka, lobbisty Iva Rittiga i ostatních deseti obžalovaných v takzvané jízdenkové kauze.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Daňové přiznání

Daně v digitální éře měly být snadné. Pro Slováky a další cizince to ale neplatí

Přečíst článek
Biskup anglikánské církve Justin Portal Welby

Miliardová omluva za otroctví. Anglikáni zakládají „fond pro uzdravení, nápravu a spravedlnost“

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme