Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Mistrovství světa v hokeji trhá rekordy. Češi už vsadili přes dvě miliardy

Mistrovství světa v hokeji trhá rekordy.
Profimedia.cz
 ČTK

Sázky na mistrovství světa v hokeji v ČR před čtvrtfinálovými zápasy činí přes 2,1 miliardy korun, a už před vyřazovacími tak překonaly hodnoty za celý loňský šampionát. Vyplývá to z vyjádření tuzemských sázkových kanceláří.

Reklama

Ve čtvrtfinále Česko - USA bookmakeři mírně favorizují Američany, sázející ale věří spíše české reprezentaci. Největším favoritem mistrovství je podle sázkových kanceláří nyní Kanada, následují Švédsko, USA a Česko. Nejvíce sázeným zápasem zůstává duel Čechů s Nory, kdy se vsadilo přes 70 milionů korun.

Hokejové mistrovství světa v Rize

Pražské hotely hlásí rekordní obsazenost, zavalili je fanoušci hokeje i metalu

Hokejové mistrovství i koncert skupiny Rammstein vystřelily obsazenost pražských hotelů do rekordních výšin. Pro ty, kdo se chtějí v posledních dnech ubytovat v hlavním městě zbývají poslední volné hotelové pokoje. Řada hoteliérů ovšem tento zájem očekávala a kvůli hokejovým a metalovým fanouškům výrazně zdražila, a i tak mají plno.

Přečíst článek

Zájem o hokej je v Česku rekordní 

Sázková kancelář Tipsport zatím přijala sázky za 1,2 miliardy korun. Loni to bylo za celý šampionát 1,12 miliardy korun. Při 56 odehraných zápasech ve skupinách to tak podle kanceláře dělá průměr sázek 22,8 milionu korun na jeden zápas.

„Co se bude dít kolem domácího šampionátu už naznačil zájem o vstupenky na MS, teď je vidět nadšení mezi fanoušky na stadionech. Obě arény v Praze i v Ostravě byly prakticky pořád vyprodané i na zápasy, na kterých bývá v jiných zemích jen nedůstojné ticho. Pokud se ještě český národní tým dostane do semifinále, bude to poslední razítko na to, že tohle mistrovství se povedlo,“ řekl bookmaker Tipsportu Miroslav Hora.

Reklama

Češi porazili Finy po nájezdech

Hospody s televizory hlásí plno. Hokejové mistrovství s pivem fanoušky láká

Mistrovství světa v ledním se blíží k polovině. Koná se od minulého pátku V Praze a Ostravě a končí v neděli 26. května. Praha hostí zápasy skupiny A, ve které hrají týmy Kanady, Finska, Švýcarska, Dánska, Norska, Rakouska, Velké Británie a samozřejmě Česka. V pražské aréně-  se uskuteční také čtvrtfinále, semifinále a zápasy o medaile. V ostravské skupině B hrají týmy USA, Německa, Švédska, Slovenska, Lotyšska, Kazachstánu, Francie a Polska.

Přečíst článek

Také Chance, kterou Tipsport vlastní, momentálně eviduje vyšší sázky, než za celý loňský šampionát ve Finsku a Lotyšsku. Zatím se u Chance na mistrovství světa vsadilo za 226 milionu korun, o 26 milionů korun více než před rokem. „Letos tedy rekord padne. Je to dáno především tím, že se hraje v Česku a hodně přidává fakt, že se českému národnímu týmu daří. Sázkaři vkládají naděje také do posil ze zámoří v čele s Davidem Pastrňákem,“ uvedla mluvčí Chance Markéta Světlíková.

Sázející Čechům věří

U Fortuny lidé zatím vsadili na letošní mistrovství v hokeji 700 milionů korun. To je zhruba stejná suma, jakou společnost evidovala na celý loňský šampionát. Další vývoj sázek bude podle mluvčího Fortuny Petra Šraina záviset na tom, zda Češi dokáží ve čtvrtfinále postoupit přes Američany a bojovat o medaile. Jednat by se podle sázkových kanceláří mělo o vyrovnaný duel.

Češi porazili Finy po nájezdech

Lukáš Kovanda: Miliardový byznys. Hokejové mistrovství světa přihraje balík státu i svazu

Když se v Česku konalo mistrovství světa v hokeji konalo naposledy, v roce 2015, jeho pořadatel, Český svaz ledního hokeje, předpokládal, že mu vydělá desítky milionů korun. Nakonec to bylo o řád více. Stovky milionů. Přesněji bezmála půlmiliardy korun. Podobné pozitivní překvapení se může konat i letos.

Přečíst článek

„Česko má k dispozici všechny své hvězdy, a také domácí prostředí. Na druhou stranu mužstvo je pod tlakem postupu do bojů o medaile, na turnaji pak naši neporazili v základní hrací době ani jednoho ze silných soupeřů. Mírným favoritem jsou Američané, kteří skončili ve skupině druzí a nic na tom nemění ani fakt, že tým musel ve středu cestovat do Prahy. Zámořský celek byl během základní části nejproduktivnějším mužstvem celého šampionátu,“ řekl sportovní expert Fortuny Roman Kovařík.

USA má sice nepatrně nižší kurzy na výhru, přes dvě třetiny sázejících ale věří Čechům. Ve čtvrtfinálovém zápase Švédska s Finskem je jasným favoritem tým „tří korunek“. Obdobným způsobem je favorizované také Švýcarsko proti Německu. Příliš mnoho naději sázející ani bookmakeři nevkládají do vítězství Slovenska proti momentálnímu favoritovi šampionátu Kanadě.

Nejvíce tipující sázeli na finálový zápas mužské dvouhry, ve kterém Španěl Carlos Alcaraz porazil Srba Novaka Djokoviče

Wimbledon přitáhl sázkaře, jeden z nich vsadil balík na Djokoviče

Celkový objem sázek na letošní ročník tenisového Wimbledonu přesáhl miliardu korun. Nejvíce tipující sázeli na finálový zápas mužské dvouhry, ve kterém Španěl Carlos Alcaraz porazil Srba Novaka Djokoviče. Zájem sázkařů přilákal také úspěch české tenistky Markéty Vondroušové. Podle sázkových kanceláří, které ČTK oslovila, šlo o jednu z nejatraktivnějších událostí letošního roku. Meziročně kanceláře zaznamenaly nárůst zájmu o sázení na Wimbledon.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

MS v holeji 2023

Rekordní sázky na hokejové mistrovství přesáhly dvě miliardy. Bookmakeři skončili v plusu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme