Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Wimbledon přitáhl sázkaře, jeden z nich vsadil balík na Djokoviče

Nejvíce tipující sázeli na finálový zápas mužské dvouhry, ve kterém Španěl Carlos Alcaraz porazil Srba Novaka Djokoviče
Profimedia
 ČTK

Celkový objem sázek na letošní ročník tenisového Wimbledonu přesáhl miliardu korun. Nejvíce tipující sázeli na finálový zápas mužské dvouhry, ve kterém Španěl Carlos Alcaraz porazil Srba Novaka Djokoviče. Zájem sázkařů přilákal také úspěch české tenistky Markéty Vondroušové. Podle sázkových kanceláří, které ČTK oslovila, šlo o jednu z nejatraktivnějších událostí letošního roku. Meziročně kanceláře zaznamenaly nárůst zájmu o sázení na Wimbledon.

Reklama

„Na mužské finále přijala Chance náběry za osm milionů korun, z toho mířilo 25 procent sázek na Alcaraze a 75 procent na Djokoviče. Jednalo se o nejziskovější utkání celého Wimbledonu. Nejvyšší sázka byla za 120 tisíc korun na vítězství Djokoviče, která tipérovi nevyšla. Hodně se sázelo i na to, že v utkání budou více než tři sety, že Djokovič vyhraje druhý set nebo že Alcazar udělá pět a víc dvojchyb v zápasu. Celkově Chance přijala na letošní Wimbledon sázky za 137 milionů korun. U Wimbledonu v roce 2021 to bylo 106 milionů,“ uvedla mluvčí sázkové kanceláře Chance Markéta Světlíková.

Podle mluvčího Fortuny Petra Šraina bookmakerům nejvíce nahrál zápas Alcaraze s Djokovičem, a sázkařům naopak ženské finále Uns Džábirové s Vondroušovou. Objem sázek za celý Wimbledon u Fortuny přesáhl hodnotu 380 milionů korun. Hlavním tahákem byl úspěch českých tenistek, i tak ale společnost eviduje dílčí meziroční pokles. „Jak se ukazuje, tenis, který velmi zasáhl covid, stále není na původním výkonu. Někteří sázkaři každopádně úspěch Vondroušové museli tušit. Jeden v kurzu 170:1 vsadil 1176 korun a vyhrál tedy bezmála 200 tisíc korun. Další v kurzu 450:1 rovnou vsadil 200 korun na její celkové vítězství, což mu přineslo výhru 90 tisíc korun," dodal Šrain.

Lionel Messi se stal oficiálně hráčem Interu Miami

Messi začne hrát v Americe. Cena lístku na jeden zápas bude astronomická

Americký fotbalový klub Inter Miami oficiálně ukázal svou nejnovější posilu. Tým, za nímž mimo jiné stojí David Beckham, před plným stadionem představil Lionela Messiho, který od nové sezony oblékne dres s číslem 10 v klubových barvách. Fanoušci jásali. Jásat může i klub, který bude moci zvýšit cenu vstupenky, protože již nyní se na sekundárních trzích prodávají lístky na Messiho za astronomické sumy. A jásat může i Messi, který si může přijít na stovky milionů dolarů.

Přečíst článek

Největší objem sázek z oslovených sázkových kanceláří přijal Tipsport, který činil přes 700 milionů korun. Nejvyšší sázka byla 1,28 milionu korun na vítězství Djokoviče v zápasu proti Andreji Rubljovovi. Kurz byl ale nízký 1,08:1 a čistá výhra ze vsazené částky byla osm procent, tedy přibližně 103 tisíc korun. Na finálový střet mužské dvouhry vybral Tipsport přes 23 milionů korun, skoro tři čtvrtiny přitom byly na favorizovaného Srba. „V očích sázkařů hrály výrazný rozdíl Djokovičovy zkušenosti a série čtyř výher v All England clubu v řadě. Motivací určitě také bylo, že ve finále na Roland Garros Djokovič Alcaraze přehrál, i když tam mu pomohlo soupeřovo zranění," vysvětlil Jiří Hadrava z Tipsportu.

Čtyřiadvacetiletá rodačka ze Sokolova Vondroušová ve finále Wimbledonu porazila Tunisanku Džábirovou a oslavila svůj první grandslamový titul. Kromě Vondroušové si vítězný titul z Wimbledonu přivezla také Barbora Strýcová. Sedmatřicetiletá rodačka z Plzně vyhrála při svém rozlučkovém turné s tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej finále ženské čtyřhry. V mužské dvouhře ukončil dvacetiletý Alcaraz sérii vítězství Djokoviče ve Wimbledonu a zabránil mu vyhrát 24. grandslamový titul.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Tipsport Malta Cup 2023, finálové utkání Sandhausen - WSG Tirol

Zimní pohár se nám vyplatí, přitáhne to lidi k fotbalu v mrtvé sezóně, říká Sochor z Tipsportu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme