Reklama

Rekordní sázky na hokejové mistrovství přesáhly dvě miliardy. Bookmakeři skončili v plusu

MS v holeji 2023
profimedia
 ČTK

Objem sázek na skončené mistrovství světa v hokeji u českých sázkových kanceláří přesáhl dvě miliardy korun, a byl tak mírně vyšší než při loňském rekordním šampionátu. Zájem sázkařů snížilo vypadnutí českého týmu ve čtvrtfinále. Šampionát přinesl ve vyřazovacích bojích řadu překvapení, takže sázkové společnosti celkově nad sázkaři vyhrály.

Reklama

Tipsport přijal na hokejové mistrovství světa čtyři miliony tiketů za 1,123 miliardy korun, to je účet za sázkovou akci roku. Náběry jsou srovnatelné s loňským mistrovstvím,” uvedl hlavní bookmaker kanceláře Pavol Boško. Miliardový zájem o šampionát podle něj jen potvrdil, že hokej je v Česku stále nesmírně populární. A to ještě česká reprezentace neprožila ideální šampionát a nenavázala na třetím místo z loňska, dodal.

Objem Sázek u Fortuny dosáhl téměř 700 milionů korun, což je o zhruba desetinu více než v minulém roce, uvedl mluvčí společnosti Petr Šrain. Zájem o šampionát i podle něj negativně ovlivnily celkově matné výkony a výsledky českého týmu v základní skupině, stejně jako jeho absence v bojích o medaile. U Chance sázky podle mluvčí Andrey Žáčkové letos překročily 200 milionů korun: „Sázejícím se tolik nedařilo. Hned v několik utkáních je bookmakeři přehráli.” 

„Letošní mistrovství světa předčilo naše očekávání, sázkaře opravdu lákalo. Oba víkendové dny byly, co se náběrů peněz týká, rekordní, a to i bez účasti českého týmu v bojích o medaile,” uvedl bookmaker Betana Jakub Vilikus. Mistrovství světa bylo podle něj obecně pro sázkové kanceláře povedené, což podtrhly výsledky lotyšské reprezentace ve vyřazovací fázi, kde o překvapení nebyla nouze.

Investování je jako poker. Hra s pravděpodobností, říká investiční analytik

Média a Twitter se často hemží posměšnými komentáři směřovanými k některým investorům. Nejčastěji se jedná buď o zpětnou kritiku jejich investice (Jak do toho vůbec mohl někdo investovat?) nebo o zdůrazňování krátkodobých ztrát (Za den prodělal desítky milionů). Jenže takovými výkřiky jejich autor, pokud je nedoplní podrobnou analýzou investice či kritikou investiční teze, jen ukáže svoji neznalost toho, o čem je investování. Je to hra s pravděpodobností, píše ve svém příspěvku pro Newstream investiční analytik Jakub Kudýn z J&T.

Přečíst článek

Zvrat po základních skupinách

Začátek šampionátu sázkařům celkem svědčil, favorité potvrzovali své ambice, ale po základních skupinách se podle Boška situace otočila a přišla i historická překvapení. „Medaile pro Lotyšsko, a také druhé místo Německa, to očekával málokdo. Tyhle výsledky sázkařům nepřály,” poznamenal.

Díky 15. květnu, kdy zaváhalo Česko s Lotyšskem a Kanada se Slovenskem, a v kontextu překvapivých výsledků v play-off nakonec skončili podle Šraina v mírném plusu bookmakeři. Nejvyšší vyplacená výhra u Fortuny činí 1,161 milionu korun a padla díky kombinaci pěti výsledků v základních skupinách. Nejvyšší trefený kurs byl 306:1, šlo o přesné výsledky 3:3 v utkání USA - Německo (18:1) a Kanada – Lotyšsko 4:2 při kurzu 17:1. Výhra při vkladu 500 korun činila 153 000 korun.

Mistrovství světa ve fotbale 2022 v Kataru (ilustrační foto)

Češi během mistrovství světa ve fotbale prosázeli už přes dvě miliardy

O fotbalové mistrovství světa v Kataru je u sázkařů velký zájem a během základních skupin, které dnes končí, přesáhly sázky dvě miliardy korun. Někteří sázející si přišli i na více než dvoumiliónové výhry. Vyplývá to z informací sázkových kanceláří.

Přečíst článek

V Jablonci nad Nisou se s Andrejem Babišem chtěli potkat nejen jeho příznivci, ale i odpůrci.

Češi na volby prosázeli půl miliardy. Babiš čelí kritice, že vyzval k sázkám na sebe

Lidé vsadili na výsledek prezidentských voleb více než půl miliardy korun. Objem sázek byl rekordní, výrazně překonal předchozí prezidentské volby v roce 2018, kdy dosáhl 285 milionů korun. Podle sázkových kanceláří byl zájem srovnatelný s velkými sportovními událostmi. U Fortuny převažovaly sázky na vítěze voleb Petra Pavla, u Chance na jeho soupeře Andreje Babiše (ANO), který sám na Twitteru vyzval, aby si na něj lidé vsadili ve výhodném kurzu.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme