Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Genesis Capital spouští nový fond, hned upsal dvě miliardy

Start-up, ilustrační foto
Stanislav Šulc / Newstream
Tereza Zavadilová
tzv

Fond bude investovat do firem ve střední Evropě.

Reklama

Genesis Capital spustila nový, svůj již šestý, private equity fond s názvem Genesis Private Equity Fund IV (GPEF IV).  Podobně jako jeho předchůdci bude investovat do firem s atraktivním růstovým potenciálem sídlících v Česku, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku a Rakousku. V okamžiku svého vzniku má GPEF IV k dispozici 101 milionů eur (přibližně 2,6 miliardy korun) a dosažení své cílové velikosti 150 milionů eur (3,9 miliardy korun) předpokládá již do konce letošního roku.

Investory do fondu jsou Evropský investiční fond (EIF), Česká spořitelna, dvě pojišťovny ze skupiny Vienna Insurance Group, Amundi Czech Republic, Raiffeisen investiční společnost a Sirius, švýcarský fond fondů Alpha Associates, family office SPM Capital a penzijní fond významné světové společnosti, jak uvedla Genesis Capital.

Kritérium: růst

Fond chce hledat příležitosti tam, kde například úspěšní zakladatelé hledají nástupce či kapitál k podpoře růstu své firmy, její mezinárodní expanzi či investicím do inovací či příležitosti, kdy nadnárodní korporace opouštějí okrajové trhy či aktivity a prodávají svá aktiva. Fond bude investovat do nejrůznějších odvětví, přičemž preferovaná budou ta, kde už fondy působí, jako B2B služby, lehkou a střední výrobu, IT služby nebo oblast specializovaného maloobchodu a služeb zaměřených na koncového spotřebitele.

Bitcoin také jede na infrastruktuře blockchainu

Goldman Sachs zakládá blockchainový fond

Investiční banka zakládá ETF pro blockchain a DeFi vzápětí poté, co v průzkumu mezi klienty zjistila, že bohaté rodiny investují do kryptoměn a zajímají je inovace v decentralizovaných financích.

Přečíst článek

„Především musí jít o firmu, která má silný růstový potenciál a zároveň prokáže schopnost úspěšně identifikovat a realizovat rozvojové projekty. Ovšem mimořádně důležitým a pro nás klíčovým stavebním prvkem je kompetentní a zkušený manažerský tým. Aktivně sázíme a spoléháme na partnerství s manažery našich portfoliových společností. Obvykle do firmy investují s námi a podílejí se jak na jejich budoucím zhodnocení, tak na investičních rizicích,“ řekl partner Genesis Radan Hanzl.

Víno jako investice.

Ve fondech "pro bohaté" už je 235 miliard

Víno, akcie a dluhopisy. Majetek ve fondech kvalifikovaných investorů roste rychleji než zbytek trhu.

Přečíst článek

Petr Koblic, šéf BCPP

Šéf burzy Koblic: S dividendovými akciemi se u nás bohužel obchoduje málo

V nadcházejících 12 měsících by se na pražské burze mohlo objevit hned několik nových titulů, předpokládá šéf burzy Petr Koblic. „Na trh START se mohou dostat i tři společnosti, ale může se stát, že jich bude až pět. Co se hlavního trhu týče, debatuje se o několika velkých industriálních firmách vlastněných finančními investory,” prozrazuje Koblic v rozhovoru pro newstream.cz. Akcie na pražské burze letos rekordně rostou, trápí je ale nízké objemy obchodu. 

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme