Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bitcoin zažil další propad. Jeho hodnota se dostala pod 35 tisíc dolarů

Bitcoin, ilustrační foto
Photostockeditor
 nst
nst

Nejznámější kryptoměna bitcoin zaznamenala další strmý propad. Během soboty se jeho cena dostala na 34 331 dolarů (tedy zhruba 736 468 korun). Agentura Bloomberg uvedla, že jde o více než padesáti procentní propad z rekordního maxima bitcoinu loni v listopadu, kdy bitcoin dosáhl hranice 69 tisíc dolarů.

Reklama

Agentura Bloomberg dále uvedla, že bitcoin od doby, kdy dosáhl svého rekordu, ztratil ze své tržní hodnoty více než 600 miliard dolarů. Na agregovaném kryptotrhu nejznámější a nejrozšířenější kryptoměna ztratila dokonce více než 1 bilion dolarů

Kolem poledne se již cena za jeden bitcoin dostala zpět nad 35 tisíc dolarů

Portoriko, ilustrační foto

Kryptoboháči „kolonizují” Portoriko. Místní děsí neúnosné ceny realit

Spekulanti v oboru kryptoměn v čase covidu objevili nový ráj na Zemi, karibské Portoriko. Ostrov kryptokolonizátory láká na daňové úlevy i práci z pláže. Ne všichni jsou ale z jejich „nájezdu“ nadšení. Starousedlíci jsou nepříjemně zaskočení z astronomického růstu cen nemovitostí. Domy s cenovkou v desítkách milionů dolarů už nejsou výjimkou, uvedl server CNBC.

Přečíst článek

Bitcoin za poslední dva roky vzrostl více než čtyřnásobně, ale od té doby, co v listopadu dosáhl svého dosavadního maxima kolem 69 tisíc dolarů, se propadl o 30 tisíc dolarů.

Někteří odborníci varují, že trh s kryptoměnami by mohl brzy začít klesat, protože přísnější postoj regulačních úřadů a výrazné kolísání ceny vyhlídky bitcoinu zhoršují.

Například Čína zcela zakázala veškeré aktivity související s kryptoměnami a přísnější jsou vůči trhu s kryptoměnami také americké úřady. Ruská centrální banka ve čtvrtek navrhla zákaz používání a těžby kryptoměn na ruském území se zdůvodněním, že tyto digitální měny představují riziko pro finanční stabilitu a suverenitu měnové politiky. Rusko patří mezi tři největší země, kde lidé těží bitcoiny.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Bitcoin, ilustrační foto

Reálná hodnota bitcoinu je nulová, tvrdí ekonomové z ECB. Cena kryptoměny stagnuje

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme