Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bitcoin překročil hranici 50 tisíc dolarů. Opět tomu pomohly známé osobnosti

bitcoin
pixabay

Cena nejznámější kryptoměny bitcoin poprvé od května překročila hranici 50 000 dolarů (zhruba 1,1 milionu korun), uvedly agentury Reuters a DPA.

Reklama

Krátce po 8. hodině SELČ se bitcoin podle serveru CoinDesk prodával za 50 350 dolarů. Za posledních 24 hodin si tak připisoval přes dvě procenta. Podle severu CNBC podpořila cenu bitcoinu zpráva, že americká platforma pro digitální převody peněz PayPal umožní svým klientům v Británii kupovat, prodávat a držet kryptoměny.

Z dat Bloombergu dále vyplývá, že letos bitcoin vykázal nejnižší uzavírací cenu 20. července. To je letošní jediný den, kdy uzavíral pod úrovní 30 tisíc dolarů za kus, přesněji na ceně 29 865,5 dolaru. „Není náhodné, že toto letošní „dno“ se dostavilo v předvečer ostře sledované konference „B Word“,” řekl hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Na virtuálně přenášené akci, zaměřené zejména na bitcoin, vystoupil šéf Tesly Elon Musk, šéf Twitteru Jack Dorsey nebo Cathie Woodová, jež řídí fondy Ark Invests. „To jsou všechno osobnosti, jejichž slova a činy mají na cenový vývoj bitcoinu enormně silný vliv. Investoři do bitcoinu po celém světě zjevně přijali jejich vzkazy z konference kladně, což způsobilo obrat na trhu s vedoucí kryptoměnou,” dodal. Bitcoin od té doby do dnes, za zhruba měsíc, zhodnotil o více než 67 procent. 

bitcoin

Bitcoin skokově posiluje. Pomohl tomu Musk, Dorsey i Amazon

Hodnota světově nejznámější kryptoměny bitcoinu se po delší době opět výrazněji zvedá. Přiblížila se hranici 40 tisíc dolarů.

Přečíst článek

Investice do kryptoměn

Kryptoměnová burza Coinbase navíc minulý měsíc oznámila, že nakoupí kryptoměny za půl miliardy dolarů a že bude do kryptoměn investovat deset procent svých budoucích zisků.

Na jaře se cena bitcoinu vyšplhala na rekordní maximum v blízkosti 65 000 dolarů. Následně však výrazně klesla a sestoupila až pod 30 000 dolarů. Za tímto poklesem stály z velké části obavy ohledně zásahů regulačních úřadů proti kryptoměnám, a to zejména v Číně.

Peking například podnikl kroky proti tamním těžařům kryptoměn a čínská centrální banka vyzvala finanční instituce, aby přestaly poskytovat služby související s kryptoměnami.

Netypická chata v Krušných horách

Hliníková střecha i fasáda. I tak může vypadat chata

Lesnatý pozemek o velikosti zhruba tisíc metrů čtverečních ukrývá netypickou chatu. Má hliníkovou fasádu i střechu a na první pohled připomíná rozhlednu. Díky tmavému plášti dokonale splývá s okolím.

Přečíst článek

Pád bitcoinu. Kryptoměna se tento týden dostala na nejnižší hodnotu od začátku roku.

Amazon nebude přijímat bitcoin. Kryptoměna po výstupu opět padá

Cena nejznámější kryptoměny bitcoin po krátkém pondělním výstupu nad 40 tisíc dolarů (zhruba 872 tisíc korun) opět klesla. Největší světový internetových obchod Amazon totiž popřel zprávu, že hodlá do konce roku začít přijímat platby v bitcoinech, napsala agentura Reuters.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Pád bitcoinu. Kryptoměna se tento týden dostala opět pod hranici 19 tisíc dolarů

Bitcoin opět pod 19 tisíci dolary. Inflace a zvyšování sazeb dál drtí „nezávislou“ měnu

Přečíst článek
Skvělý půlrok pražské burzy, porazila inflaci. Bitcoin ale vydělal víc

Skvělý půlrok pražské burzy, porazila inflaci. Bitcoin ale vydělal víc

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme