Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zemřela Marfuša z Mrazíka. Herečce bylo 79 let

Čurikovová na archivní fotografii z roku 2012
ČTK
 ČTK

Ve věku 79 let dnes zemřela ruská herečka Inna Čurikovová, píše agentura Interfax. Čechům byla nejvíc známá asi jako Marfuša z ruské filmové pohádky Mrazík. Dvakrát navštívila také karlovarský festival a v lednu 2003 byla hostem Febiofestu.

Reklama

Čurikovová, která podlehla dlouhé nemoci, má na kontě desítky filmů, mnoho divadelních a televizních rolí a je nositelkou řady cen včetně Stříbrného medvěda z Berlinale 1984 za roli v melodramatu Válečná romance.

Před kamerou začala sbírat zkušenosti počátkem 60. let, ale dlouho se musela spokojovat jen s epizodními, komicky laděnými rolemi. Nové obzory se jí otevřely koncem 60. let, kdy se poprvé pracovně setkala s debutujícím režisérem Glebem Panfilovem, který v ní nalezl nejen svou životní partnerku, ale i protagonistku téměř všech svých filmů.

V Česku zůstane zřejmě navždy nejvíce v paměti jako Marfuša, rozmazlená, zlá a ořechy neustále louskající sestra hodné Nastěnky z Mrazíka.

Josef Somr v roce 2019

Ve věku 88 let zemřel filmový a divadelní herec Josef Somr

Dnes zemřel oblíbený divadelní a filmový herec Josef Somr, bylo mu 88 let. Své poslední dny trávil v sanatoriu Na Pleši. ČTK to řekla jeho manželka Alena Somrová. Somr ve filmech ztvárnil více než 170 postav, jeho zřejmě nejznámější rolí je výpravčí Hubička, lišácký svůdník z oscarových Ostře sledovaných vlaků Jiřího Menzela.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Španělské rozvědky jsou přesvědčené, že za vraždou dezertéra je Moskva

Za vraždou ruského dezertéra, který nesouhlasil s válkou, stojí Moskva, uvedla španělská rozvědka

Přečíst článek
V Rusku zatkli přes sto lidí na pietních akcích za Navalného

Navalnyj je po smrti, potvrdila jeho mluvčí. Na pietních akcích bylo zatčeno přes tři sta lidí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme