Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

V čele české pobočky firmy Google končí Taťána le Moigne. Těším se na prázdný kalendář, uvedla

Taťána le Moigne
ČTK
 ČTK

Ředitelka české pobočky americké internetové a technologické firmy Google Taťána le Moigne po 18 letech odchází z funkce. Potvrdila to serveru HN.cz. Práci podle serveru ukončila dohodou. Le Moigne uvedla, že zatím neuvažuje o jiném místě. V čele Googlu v Česku byla od vzniku pobočky v roce 2006 a vedla i pobočky na Slovensku, v Rumunsku a Maďarsku.

Reklama

„Jsem šťastná za těch 18 let. Byla to fantastická profesní zkušenost. Google je skvělá firma, které vždycky budu držet palce,“ řekla HN.cz. Další plány ohledně práce v současnosti nemá. „Teď si vezmu oddechový čas a nechám to celé v sobě doběhnout. Hodně se těším na prázdný kalendář. Věřím, že další věci zase přijdou ve správný čas,“ uvedla.

Le Moigne vystudovala softwarové inženýrství na Vysoké škole ekonomické v Praze. Před založením české pobočky Googlu, u kterého stála, pracovala například v manažerských pozicích pro další nadnárodní softwarové a technologické firmy - Microsoft a Hewlett-Packard.

Firma Google je známá hlavně díky stejnojmennému internetovému vyhledávači. Provozuje také například portál pro sdílení videí YouTube nebo operační systém pro mobilní telefony a další zařízení Android. Mateřskou společností Googlu je americká firma Alphabet. Čistý zisk společnosti Alphabet ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku meziročně stoupl o polovinu na 20,7 miliardy dolarů (asi 473 miliard korun). Ke konci roku měla skoro 183 tisíc zaměstnanců.

Google, ilustrační foto

Google chce více naučit Evropany s umělou inteligencí, investuje obří balík peněz

Společnost Google slíbila 25 milionů eur (631,4 miliardy korun) na pomoc lidem v Evropě, aby se naučili používat umělou inteligenci (AI). Program má pomoci lidem v Evropě rozvíjet jejich znalosti, dovednosti a sebedůvěru v oblasti AI, uvedla firma na svém blogu.

Přečíst článek

Bývalá provozní ředitelka americké internetové společnosti Meta Platforms Sheryl Sandbergová (54)

Konec jednoho z šéfů. Sandbergová po dvanácti letech odchází ze správní rady firmy Meta

Bývalá provozní ředitelka americké internetové společnosti Meta Platforms Sheryl Sandbergová (54) v květnu skončí na pozici členky správní rady, ve které působila 12 let.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme