Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Do půl roku bude úmrtí na covid méně než na chřipku, tvrdí Gates

Bill Gates během Global Investment Summit v Londýně 19. října 2021
ČTK/AP
Dušan Kütner
duk

Na covid bude bude již do poloviny příštího roku umírat méně lidí než na běžnou chřipku – pokud se tedy mezitím neobjeví další zmutované a nebezpečnější varianty viru. Prohlásil to čtvrtý nejbohatší muž planety, miliardář a zakladatel Microsoftu Bill Gates na konferenci Bloomberg New Economy Forum v Singapuru.

Reklama

„Mezi dobou přirozené a dobou vakcinační imunity po nástupu nově vznikající perorální léčby by úmrtnost a míra nemocí měly klesat docela dramaticky,“ uvedl Gates podle serveru Bloomberg. „Omezení týkající se očkování proti COVID-19 ve světě se příští rok změní, protože problémy s dodávkami budou vyřešeny a nahradí je otázky, jak je všechny logisticky distribuovat,“ dodal.

Podívejte se na vystoupení Billa Gatese na Bloomberg New Economy Forum v Singapuru 18. listopadu 2021:

Gates míní, že v mnoha zemích dosud není jasné, jak vysoká bude úroveň poptávky, zejména v místech, jako je například subsaharská Afrika. Dodal také, že svět by měl také pracovat i na vymýcení chřipky, aby se snížily hrozby budoucích pandemií. To nyní například dělá Francie, která v říjnu naplno rozjela celostátní očkovací kampaň proti chřipce. 

testování na COVID-19 v Praze dne 31. října 2021 před O2 arenou

Česko přechází na „bavorský model“ a ruší uznávání testů jako covidového certifikátu

Od noci z neděle na pondělí bude v České republice zaveden takzvaný bavorský model, který ruší uznávání testů jako covidového certifikátu. V České televizi to oznámil premiér v demisi Andrej Babiš (ANO). Opatření bude schvalovat ve čtvrtek dopoledne vláda, jejíž většina se k tomu podle Babiše přiklání.

Přečíst článek

Gates je soustem pro fake news

Gates patří k miliardářům, který dlouhodobě finančně podporuje výzkum a vývoj vakcín včetně té proti covidu. Tomu ostatně vyneslo i hlavní roli ve světě se šířících fake news týkající se covidu, podle nichž Gates chce využít očkování lidí k tomu, aby do nich vpravil čip a na jeho základě mohl lidstvo kontrolovat. Smutné je, že pro některé obyvatele se tento nesmysl stal skutečným důvodem jejich odporu k očkování proti covidu.

Jako optimista co se týče vývoje covidu se Gates projevil i v minulosti. Například v polovině února Gates v rozhovoru pro BBC prohlásil, že ve srovnání s bojem proti klimatickým změnám je zastavení pandemie COVID-19 velmi snadné.

„Pandemie skončí, protože během roku byly vynalezeny úžasné vakcíny a nyní se je snažíme dostat do patřičného měřítka a přizpůsobit mutacím. Ale ve srovnání s klimatickými změnami je to velmi, velmi snadné,” uvedl tehdy.

Moderna

Moderna má problémy se zásobami vakcíny. Akcie padají

Tak rušno jako v posledních dvou dnech u akcií farmaceutických firem již dlouho nebylo. Tržní kapitalizace Moderny se za poslední dva dny zřítila o třetinu, naopak Pfizer jde nahoru i kvůli výsledkům testů nových léků na covid-19.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Zakladatel Microsoftu a filantrop Bill Gates

Miliardář Gates: Díky promoření je víc lidí imunních než díky vakcínám. V budoucnu přijdou další pandemie

Přečíst článek

WHO odpískala globální stav nouze kvůli koronavirové pandemii. Na covid se ale přitom stále umírá

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme