Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zlatý padák dostal omylem. Miliony Maďar vrátit nechce

Zlatý padák dostal omylem. Miliony Maďar vrátit nechce
iStock
 ČTK

Maďarská firma nedopatřením poslala propuštěnému zaměstnanci zbylou výplatu nikoliv ve forintech, ale v eurech - tedy několikanásobně více, než mu náleželo. Namísto v přepočtu 5600 korun si tak muž přišel na 92 500 eur (2,22 milionu korun). Peníze vrátit odmítá a hrozí mu žaloba, napsala agentura HINA.

Reklama

Muž, kterému nebyla prodloužena smlouva na dobu určitou, firmě dal údaje o rakouském bankovním účtu, na který mu měla být uhrazena zbylá výplata. Firma ale omylem na tento účet poslala částku 92 549 nikoliv ve forintech, ale v eurech. Jedno euro je v současném směnném kursu zhruba 390 forintů.

Když firma pochybení zjistila, požádala muže o vrácení peněz. Ten to však pod různými výmluvami odmítl - například tvrdil, že k rakouskému účtu nemá přístup. Současně však ze stejného účtu vybral v Kaposváru na jihozápadě Maďarska částku 15 tisíc eur (asi 360 tisíc korun).

Maďarská prokuratura proti němu vznesla obvinění z nezákonného přisvojení peněžitých prostředků. Hrozí mu za to pokuta. Rakouské úřady mezitím poslaly zbylou částku zpět maďarské firmě.

Počet dolarových milionářů se loni meziročně zvýšil o desetinu, navzdory koronaviru.

Válka o lidi: americké banky zasypávají zaměstnance penězi

Zlaté padáky, mnohamilionové odměny, to bývala realita šéfů bank v minulosti. Nyní Goldman Sachs, JP Morgan a spol. přeplácejí řadové lidi. Na Wall Street je válka o talenty. Nejsou lidi.

Přečíst článek

Elon Musk na Twitteru jednomu ze zaměstnanců potvrdil, že ho vyhodil.

Nejslabší, máte padáka. Jak se zaměstnanec Twitteru přímo od Muska dozvěděl o vyhazovu

Personální oddělení americké internetové společnosti Twitter nedokázalo svému zaměstnanci jednoznačně odpovědět na otázku, zda přišel o práci, nebo ne. Pracovník oddělení produktového designu Halli Thorleifsson se proto s dotazem přímo na Twitteru obrátil na majitele firmy Elona Muska.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Pobyt u Balatonu už je pro běžné Maďary nedostupný luxus. Řecko i Itálie jsou levnější

Pobyt u Balatonu už je pro běžné Maďary nedostupný luxus. Řecko i Itálie jsou levnější

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme