Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zajištěn do konce života. Americká loterie vynesla šťastlivci třicet miliard

Americká loterie vynesla šťastlivci třicet miliard.
iStock
 ČTK

Ve Spojených státech jeden ze sázejících vyhrál jackpot loterie Mega Millions, který činí 1,35 miliardy dolarů (přes 29,9 miliardy korun). Je to čtvrtá nejvyšší částka v dějinách amerických loterií, uvedla agentura AP.

Reklama

Jackpot narostl do takové výše, protože první cenu nikdo nevyhrál od konce letošního července. Jackpot padl až v pátek večer, šťastná čísla byla 30-43-45-46-61 s dodatkovým číslem 14. Výherce si koupil los ve státě Maine.

Částku 1,35 miliardy dolarů by výherce dostal, pokud by souhlasil s rozdělením výhry do 29 ročních splátek. Pokud si výherce vybere jednorázovou výplatu, tak si odnese 724,6 milionů dolarů (kolem 16 miliard korun).

Allwyn, která patří do skupiny KKCG miliardáře Karla Komárka, vstupuje na americký trh.

Americký sen. Komárkův Allwyn bude prodávat štěstí za oceánem

Nadnárodní loterijní společnost Allwyn AG, která patří do skupiny KKCG českého podnikatele Karla Komárka, vstupuje na americký trh. S kanadským penzijním fondem Ontario Teachers' Pension Plan se dohodla, že od něj převezme firmu Camelot LS Group. Finanční podmínky transakce firmy nezveřejnily.

Přečíst článek

jackpot, ilustrační foto

Peníze dělají lidi šťastnějšími. Vědci zjišťovali, kolik by lidem stačilo ke štěstí

Kolik peněz by člověk chtěl, aby uspokojil své touhy? To zjišťovali výzkumníci z britské Univerzity v Bathu ve 33 zemích světa. Někde lidem stačilo dostat jednorázově deset tisíc dolarů, jinde by nepohrdli stovkou miliard. Touha po maximálním majetku tedy není univerzální, což je poznatek pro ekonomy i politiky, píše pro Newstream vědecký novinář Josef Tuček.

Přečíst článek

Elon Musk

Co dělá skutečný milionář? Nerozhazuje!

Obraz milionáře, jak ho často prezentují média, je naprosto odlišný od skutečnosti, tvrdí Chris Hogan ve své knize Everyday Millionaires, na kterou upozornil server CNBC.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme