V centru Prahy otevřel nový luxusní hotel Andaz
Pětihvězdičkový hotel Andaz Prague, který provozuje hotelová sít Hyatt, se nachází v historickém centru Prahy na Senovážném náměstí. Nabízí 152 pokojů, 24 apartmánů a 5 konferenčních místností navržených v partnerství s madridským designérským studiem Brime Robbins.
Developer UBM dokončil 2,5 roku trvající rekonstrukci bývalého Cukrovarnického paláce na pražském Senovážném náměstí. Památkově chráněnou budovu přeměnil v luxusní pětihvězdičkový hotel Andaz Prague, který provozuje mezinárodní hotelová sít Hyatt.
„Hotel Andaz Prague, nejvyšší řada nadnárodního řetězce luxusních hotelů Hyatt, je za téměř 30letou historii UBM v České republice naší vůbec největší investicí,” uvedl již dříve jednatel UBM Development Czechia Josef Wiedermann.
Místo klasického lobby mají hosté k dispozici tři „obývací pokoje“, každý v jiném designu, jež odráží bohatou kulturní historii Prahy. Prvním z nich je „Knihovna“, odkazující na známou knihovnu Strahovského kláštera. Další místnost akcentuje umění českých sklářů reprezentované skleněnou stropní instalací hned při vstupu do hotelu. A třetí místnost je věnována alchymistům, kteří přicházeli do Prahy z pověření císaře Rudolfa II., aby vyráběli „umělé“ zlato z různých kovů.
Důležitou součástí celkového konceptu byla nabídka jídel a nápojů. V restauraci „ZEM“, která nese rukopis designového studia Blue Sky Hospitality, je tradiční česká kuchyně interpretována v moderním pojetí. Vedle luxusního ubytování je součástí hotelu také fitness a wellness centrum.
Budova je samostatně stojícím komplexem se dvěma nádvořími, vymezeným dvěma ulicemi a náměstím. Komplex byl postaven v letech 1912 až 1916 pro „pojištění cukrovarnického průmyslu“, v té době nesmírně důležitého a výnosného odvětví; proto byl také znám jako „Cukrovarnický palác“. Později v budově sídlilo nejprve ministerstvo výživy a poté Investiční a poštovní banka. Objekt je od roku 1993 částečně památkově chráněn.
V Praze začne vařit další kuchařské eso oceněné michelinskou hvězdou. Marco Veneruso kompletně přemění menu restaurace CottoCrudo, a to podle chutí svého dětství, které trávil nedaleko Neapole.
Itálie je mnohem víc než jen carpaccio a gnocchi, říká nový michelinský šéfkuchař v Praze
Enjoy
Navzdory pandemii a dramatickému úbytku turistů přibývají v Praze luxusní hotely. Segment „pětihvězd” ale přesto stále není nasycen.
Praze chybějí luxusní hotely. Investoři i přes covid dokončují přestavby
Money
Na jeho výstavbu stačil na konci 19. století milion zlotých. O 150 let později se klášter Gabriel Loci promění v luxusní hotel. Majitele objektu, firmu Cimex, to vyjde až na dvě miliardy korun.
V minulosti sloužil řeholnicím, pak poště. V budoucnu klášter přivítá VIP hotelovou klientelu
Enjoy
PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Hlavním tématem podzimního čísla magazínu Newstream Club je Sázka na Česko. Česko je totiž země s ohromným potenciálem. To je jedna ze spojovacích myšlenek vlivných českých podnikatelů. A ten potenciál je zejména v lidech. Jak ale tento potenciál vzít a přetočit jej ve skutečnou hodnotu, na které lze následně stavět růst? Právě o těchto otázkách jsme mluvili s několika výraznými figurami českého, slovenského, ale i světového byznysu.
Velmi aktivní, a přitom neotřelý způsob ukazuje galeristka Olga Trčková, která v centru Prahy vybudovala úspěšnou komerční galerii DSC Gallery. O tom, jak může Česko, či potažmo Česko a Slovensko uspět na globální scéně, pak vědí své miliardáři Vlastislav Bříza a Dalibor Cicman. První dokázal tradiční značku Koh-i-noor dostat do celého světa, druhý se svým e-commerce projektem GymBeam svět postupně dobývá.
Kromě rozhovorů s klíčovými osobnostmi trhu se v magazínu dozvíte také prognózu vývoje na pražské burze, proč se v Kuchyni na Pražském hradě nesmaží smažák nebo jak to vlastně mají Češi se svými chalupami.
Deváté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.