Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Takto by se mohla proměnit střecha nejvyšší budovy v Česku

"Cloudin není jen experimentální instalací na vrcholku výškové budovy. Je to také pohybový a vizuální prožitek s hlavou mezi oblaky," popisují autoři mlhu.
Natland/Střeďanská, Vácha
Petra Jansová
pej

Ideová soutěž, která měla přinést inspiraci na modernizaci a zlepšení nejen střešní terasy nejvyšší budovy v Česku, brněnské AZ Tower, má vítěze.

Reklama

První místo získali za návrh s názvem „Cloud In“ Lucie Střeďanská a Adam Vácha, druhé místo obsadil návrh „Skleněná pohádka“ autorek Anny Marie Bajerové a Charlotty Ivanové. Třetí místo pak připadlo návrhu „Terasa v oblacích“ Ondřeje Petečuka a Davida Rejchla.

Vítězné studie vybírala čtyřčlenná porota, v níž zasedl i architekt a autor návrhu budovy Gustav Křivinka.

V následující galerii si můžete prohlédnout všechny projekty.

Proměnu AZ Tower navrhli studenti

„Studenti mají správné cítění prostoru, vybrali správně jeho dominanty. Jako vítěze jsme zvolili jednoznačně nejlepší návrh, je architektonicky čistý, zároveň ovšem těžko proveditelný a nákladný,“ uvedl Gustav Křivinka při hodnocení studentských prací.

A porota se rozhodla udělit ještě dvě speciální ceny. Ty získali Kateřina Machů a Peter Varga za návrh „AZ Echo“ a Mária Dvorská, Markéta Faryová a Marie Poláková za návrh „Ice Tower“.

Nejvyšší budova v České republice, brněnská AZ Tower, slaví v letošním roce desáté výročí od zahájení výstavby. Soutěž vyhlásila investiční skupina Natland jako největší spoluvlastník budovy (prostřednictvím společnosti N Tower) ve spolupráci s Ústavem architektury VUT Brno.

Veganská alternativa burger.

Analýza: Veganství je megatrend. Investice jsou zatím na začátku

Etické a udržitelné jídlo je považováno za megatrend, tedy něco, co v dalších letech přinese změnu a vyrobí miliardový byznys. Investiční příležitosti teprve vznikají.

Přečíst článek

Pod vedením pedagoga Václava Kočího z Ústavu architektury Fakulty stavební VUT v Brně zpracovávali studenti návrhy na změny AZ Tower jako semestrální práci během podzimního semestru školního roku 2020/2021.  

„Zadání ideové soutěže bylo naprosto volné: připravit varianty plánů na modernizaci, zlepšení a zkrášlení prostor střechy nad 30. nadzemním podlažím, vstupu před budovou a foyer, které by v budoucnu mohly být využity jako předloha pro realizaci změn,“ říká property manager společnosti N Tower Igor Brukner.

Jak chutná v pražské restauraci Bruxx.

Dvakrát smažené hranolky a 60 druhů piv. Tak chutná Belgie v pražském Bruxxu

Francouzi mají víno, Irové whisky a Belgičané pivo. Šedesát druhů lahvového a osm druhů na čepu lze ochutnat například v pražském podniku Bruxx. Na jejich jídelním lísku kromě speciálně kvašeného moku lze najít i další tradiční belgické pokrmy – od dvakrát smažených hranolek přes mušle, ústřice až po lutyšské vafle.

Přečíst článek

Byty, ilustrační foto

Vlastní byt je luxus, nájmy jsou budoucnost

Trh s nájemním bydlením v Česku přitáhl pozornost developerů i velkých mezinárodních investorů. Činžáky jsou sázkou na jistotu: vlastní byt v Praze je pro většinu lidí nedosažitelný.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme