Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nejvyšší budovu v Česku změní studenti architektury

Střecha mrakodrapu N Tower se změní podle návrhu studentů brněnské VUT.
Natland
Petra Nehasilová

Nejvyšší budova v Česku, brněnská N Tower, projde proměnou podle vítězné ideové studie studentů VUT Brno.

Reklama

Studentskou soutěž o výtvarné řešení části budovy N Tower vyhlásila investiční skupina Natland, která objekt spoluvlastní, ve spolupráci s Ústavem architektury Fakulty stavební VUT Brno.

„Budova N Tower je jednou z brněnských dominant, její potenciál ovšem dle našeho názoru není zcela využitý, a to včetně ploch střech. Přitom budova takového významu a charakteru se potřebuje přibližovat standardům výškových budov v zahraničí,” uvedl Igor Brukner, property manager N Tower, která patří do investiční skupiny Natland.

Studenti řešili nové využití střechy budovy, která se nachází nad 30. nadzemním podlažím a také foyer a fasády. 

Reklama

„Zadání bylo takřka absolutně volné: zpracování variant plánů na modernizaci, zlepšení a zkrášlení prostor střechy, vstupu před budovou a celého foyer, které by následně mohly být využity jako předloha pro realizaci změn,“ dodává Brukner.

Vítěze z patnácky vybraných projektů určí odborná porota, v níž zasedne mimo jiné i achitekt budovy Gustav Křivinka. Výsledky budou oznámeny v průběhu října.

Už loni proběhly v budově úpravy vnitřních prostor a kanceláří v řádech milionů korun, přesnou částku provedených a chystaných změn Brukner neuvedl.

Netradiční chalupa v Beskydech vznikla podle návrhu zlínského architekta Pavla Míčka.

Beton, sklo a dřevo. Tak vypadá netypická chata v Beskydech

V téměř nedotčené horské krajině Moravskoslezských Beskyd vyrostla netypická chata podle návrhu zlínského architekta Pavla Míčka.

Přečíst článek

Architekt Petr Kolář

Architekt miliardářů Kolář: Luxus není zlatý kohoutek, ale dokonalá funkčnost

Petr Kolář patří k nejžádanějším českým architektům současnosti, i miliardáři na něj stojí frontu. Staví hotelové resorty, vesnice, olympijské parky i rodinné domy. Označení „architekt miliardářů” se ale brání. „Kvalitní architektura jde dělat i s útlým rozpočtem, stavíme projekty i za milion,” říká Kolář v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

V brněnském „bronxu“ postavili levné byty. I přes mrzký rozpočet vznikla zajímavá stavba

V brněnském „bronxu“ postavili levné byty. I přes mrzký rozpočet vznikla zajímavá stavba

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme