Reklama

mrakodrap - informace o tématu

Parkovací dům pro Ostravu navrhl architekt David Kotek.

Ani Praha, ani Brno. Ostrava je městem, které přitahuje pozornost

Snad žádné tuzemské město neprošlo tak razantní proměnou jako Ostrava. Dávno už není městem uhlí a dolů. Z někdejšího průmyslového centra se během posledních 30 let stalo centrum té nejlepší architektury.

Přečíst článek

Ve Vídni postaví nejvyšší mrakodrap ze dřeva na světě. V Česku brzdí rozvoj dřevostaveb legislativa

Přečíst článek

Slavná HSBC Tower od Normana Fostera čelí nejistotě. O obří office centra není zájem, hrozí jim demolice

Přečíst článek
1WTC

Nové Světové obchodní centrum stojí již deset let, budova na sebe stále nevydělala

Přečíst článek
Martin Skalický (vlevo) a Dalibor Martínek při natáčení podcastu

Postavíme první dřevěný mrakodrap v Česku, říká v podcastu Skalický

Společnost Progresus založili před rokem Lukáš Zrůst a Lukáš Foral. Je to investiční skupina, jejíž hlavní nohou se má stát rezidenční development s důrazem na udržitelnost. Zrůst působil jako insolvenční správce, a v loňském roce zařadil do portfolia skupiny tradiční českou společnost RD Rýmařov, která přes padesát let v Česku vyráběla dřevěné domy.

Přečíst článek
První slovenský mrakodrap - Eurovea Tower v Bratislavě před dokončením.

Slováci trumfují Čechy, mají mrakodrap. V Ostravě už se taky jeden chystá

Na Slovensku se staví první mrakodrap. Hrubá stavba má být hotová do konce roku. Slováci tak předběhnou Čechy, kteří na budovu převyšující limit 150 výškových metrů teprve čekají.

Přečíst článek
Skláři z Kamenického Šenova dokončili obří světelnou instalaci v Sydney

Čeští skláři rozzářili mrakodrap v Sydney. Největší z lustrů se vine přes čtyři patra

Skláři společnosti Preciosa Lighting z Kamenického Šenova, která patří mezi přední světové výrobce osvětlení, dokončili obří světelnou instalaci pro australský hotelový komplex Crown Sydney. Schodišťové svítidlo, které se vine přes čtyři patra mrakodrapu, váží bezmála pět tun a umí dynamicky měnit barvu, uvedl za společnost Jan Huk.

Přečíst článek
Takto bude vypadat Ostrava Tower.

Projekt ostravského mrakodrapu se změní. Místo jedné věže vyrostou dvě nižší

Společnost RT Torax, která se v centru Ostravy chystá postavit nejvyšší budovu v Česku, musí svůj projekt změnit. Místo jedné věže vyšší než 230 metrů bude mít budova kvůli novým geologickým zjištěním věže dvě. Vyšší z nich bude i tak nejvyšší budovou v zemi. Ostravská společnost RT Torax. Se změnou už investor seznámil zastupitele města. Chystanou stavbu už dříve kritizovala část městské opozice.

Přečíst článek
Takto bude vypadat Ostrava Tower.

Ostrava se dostala do hledáčku zahraničního serveru. Kvůli stavbě mrakodrapu

V Ostravě bude stát nejvyšší budova v Česku, upozorňují zahraniční média na projekt Ostrava Tower. Mrakodrap vysoký 235 metrů patří do portfolia developerské společnosti RT Torax Group. Projekt navrhlo brněnské architektonické studio Chybik+Kristof.

Přečíst článek
Architekta Eva Le Peutrec

V Číně se prostavěli do kvality, tvrdí architektka mrakodrapů Eva Le Peutrec

Navrhla desítky mrakodrapů, velké multifunkční komplexy i město pro milion lidí. Ke všem svým projektům ale architektka Eva Le Peutrec přistupuje stejně. „Na většině zakázek platí, že už dnes je pozdě,“ popisuje stavění v Číně, kde chvíli žila, aby mohla projektovat mrakodrapy.

Přečíst článek
"Cloudin není jen experimentální instalací na vrcholku výškové budovy. Je to také pohybový a vizuální prožitek s hlavou mezi oblaky," popisují autoři mlhu.

Takto by se mohla proměnit střecha nejvyšší budovy v Česku

Ideová soutěž, která měla přinést inspiraci na modernizaci a zlepšení nejen střešní terasy nejvyšší budovy v Česku, brněnské AZ Tower, má vítěze.

Přečíst článek
Výhled na Zlín je hlavní devízou bytu.

Loft ve zlínském mrakodrapu připomíná vesmírnou loď

Loft v osmém patře zlínského mrakodrapu nemá téměř žádné zdi. Dvoupodlažní prostor dělí vložená struktura - bílá rampa.

Přečíst článek
Ondřej Chybík, architekt

Mrakodrap může do Ostravy přinést novou energii, říká architekt Chybík

Architektonický ateliér Chybik+Kristof se podepsal pod spoustu projektů od rezidenčních staveb po veřejné nebo experimentální jako je food market Manifesto v Praze. Za svoji práci byli architekti z Brna také mnohokrát oceněni, naposledy zaujali porotu prestižní MIPIM Awards projektem Vinařství Lahofer. „Vytváří se povědomí nejenom o nás, ale i o české architektuře, ale vlastně i o tom, že se na Moravě vyrábí víno. To považuji za hodně důležité,” říká v rozhovoru pro newstream.cz jeden ze zakladatelů studia Ondřej Chybík.

Přečíst článek
Reklama

News box

Japonská centrální banka (BOJ) dnes dle očekávání jako poslední na světě upustila od záporných úroků. Základní sazbu 📈 zvýšila poprvé po 17 letech z minus 0,1 procenta na interval nula až 0,1 procenta, informoval Bloomberg. 
V brazilských městech je už několik dní nesnesitelné horko, v Riu de Janeiro v neděli naměřili 4️⃣2️⃣ stupňů Celsia. V šestimilionové megapoli panovala o víkendu pocitová teplota 62,3 stupně Celsia, což je nejvíce za deset let měření tohoto ukazatele. Situace je nejhorší v chudinských čtvrtích, kde není žádná zeleň. 
Evropa musí v  reakci na hrozbu ze strany Ruska posílit své obranné schopnosti a přejít do režimu válečné ekonomiky. Šéf Evropské rady Charles Michel to napsal v článku, který dnes zveřejnil server Euractiv.
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan 🤝 poblahopřál svému ruskému protějšku Vladimiru Putinovi ke znovuzvolení. V telefonického hovoru ruskému vůdci, který si ve víkendovém hlasování zajistil další šestiletý mandát, Erdogan nabídl zprostředkování jednání s Ukrajinou, uvedla turecká prezidentská kancelář.
Reklama
Reklama
Doporučujeme