Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pizza s melounem. To jako vážně? Neapolského kuchaře pranýřují za prznění tradiční receptury

Pizza s melounem. To jako vážně? Neapolského kuchaře pranýřují za prznění tradiční receptury
Profimedia
 ČTK

Pizza s ananasem je téma už dlouho. Pizza masterům se příčí, lidem ale chutná. Žhavou letní novinkou je ale pizza s melounem. A rozděluje společnost úplně stejně, jako ta s ananasem.

Reklama

Italský kuchař a majitel několika restaurací Gino Sorbillo začal nabízet jako letní novinku pizzu s vodním melounem. Sorbillo již dříve experimentoval s netradičními verzemi italského pokrmu, dělal pizzu s ananasem či banánem. Uživatelé sociálních sítí se v komentářích dělí na ty, kteří chtějí novinku ochutnat, a na ty, kteří ji kritizují jako nedůstojný výstřelek, píše agentura APA.

„Pizze se meze nekladou, už žádné předsudky. Žasnu nad tím, jak lidé stále křičí, když použijete ingredience, které jste dříve nepoužívali,“ řekl Sorbillo serveru Fanpage.it. „Pokud umíte dobře udělat pizzu, jako my tady v Neapoli, tak myslím, že můžeme používat i zdravé a typické produkty, které se dříve nepoužívaly, jako třeba špek, ančovičky, burratu nebo ochucené oleje,“ dodal kuchař.

Kritici Sorbilla obviňují z vychytralé marketingové kampaně, jiní mu vyčítají, že ničí tradici neapolské pizzy. Patří mezi ně i zemědělské sdružení Coldiretti, které dlouhodobě kritizuje upravování tradičních italských receptur v zahraničí. Změny jsou podle sdružení někdy tak zásadní, že už původní pokrm není k poznání. Jako typický příklad uvádí americké jídlo Mac and cheese, což jsou těstoviny zapečené se sýrovou omáčkou.

Řemeslo neapolských výrobců pizzy bylo v roce 2017 zařazeno na seznam nehmotného světového kulturního dědictví UNESCO. Slovo pizza je podle jedné studie nejznámějším italským slovem na světě, předstihlo dokonce i špagety.

Reklama

Pizza má certifikát společnosti Associazione Verace Pizza Napoletana.

Nejlepší pizzu v Česku pečou v Praze na náměstí Republiky. Má křupavé okraje a je šťavnatá

Nejlepší česká pizza se peče nedaleko náměstí Republiky v Praze. Ocenili ji i Italové ve svém prestižním žebříčku 50 TOP Pizza. A jak nejlepší pizza v Česku a také 49. nejlepší v Evropě chutná? 

Přečíst článek

Pizza má certifikát společnosti Associazione Verace Pizza Napoletana.

Poznávejte chutě světa: Zakousněte se do pravé pizzy z Neapole

Nadýchané, a přitom vypečené okraje, čerstvá rajčatová omáčka a roztékající se mozzarella s čerstvou bazalkou. Tak by měla vypadat pravá nefalšovaná neapolská pizza.  A přesně takovou dělají v pražské Pizza Nuova.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

V Karlíně se otevřela nová restaurace.

Rychlokvaška, cukety i řebříček. V Karlíně je nový podnik, láká na českou tradici

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme