Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Místo střechy solární šindele

Sídlo společnosti Kloboucká lesní navrhli architekti ze studia Mjölk.
BoysPlayNice
Petra Jansová

Část střech ze solárních šindelů, část prosklená. Sídlo společnosti Kloboucká Lesní není jen administrativním zázemím, ale i laboratoří pro vývoj ekologičtějšího bydlení.

Reklama

Od semínka k silnému stromu vede dlouhá cesta, k hoblovanému hranolu pak ještě delší. Tak zní motto společnosti Kloboucká Lesní, jež se řídí principy udržitelného hospodaření. Do portfolia jejích činností patří nejenom výsadba stromů a péče o ně, ale i jejich zpracování do koncových produktů.

Nově se snaží odpovědět i na otázku, jak by se daly stavět domy rychleji, jak pracovat s energií i materiály s minimální zátěží pro přírodu při jejich výrobě. A právě takovou „laboratoří“ je i nová budova – sídlo společnosti. „Stavbu jsme navrhli tak, aby udávala směr stavění budoucnosti,” přibližují architekti z libereckého studia Mjölk. 

Podívejte se na výsledek a průběh stavby výjimečné dřevostavby do následující galerie:

Konstrukci navrhli výhradně z materiálu, který vzniká přímo na místě na lince Kloboucké Lesní necelých 100 metrů od místa stavby. „Dřevo je nejprostší a nejstarší stavební materiál. Způsob jeho zpracování je však ryze současný, použity jsou profily BSH, což je vlajková loď produktů společnosti,” dodávají architekti s tím, že v Česku vyroste za rok dva tisíce dřevostaveb, což odpovídá zhruba půlprocentnímu podílu na celkové produkci dřeva v ČR.

Cílem je tedy jejich mizivé množství znásobit a využít tak potenciálu, který se nabízí a stavět domy, které nebudou ekologické jen z hlediska úspory na vytápění. 

Šéf Notina Zbyněk Kocián

Notino expanduje do Irska a Pobaltí

Ne všem pandemie ublížila. Oblasti e-commerce se nadmíru daří, což dokazuje také internetový obchod s kosmetikou a parfémy Notino. Jeden z největších prodejců svého druhu v Evropě vstupuje do Irska a pobaltských států. Nově bude prodávat sortiment ve 28 evropských zemích. V nadcházejícím roce plánuje v zahraničí i rozšiřování sítě distribučních center.

Přečíst článek

Cena lanýžů může být astronomická. Přesto je o ně stále větší zájem

Je to jedna z nejluxusnějších a také nejdražších surovin, která může skončit na talíři. Na lanýže se často nahlíží jako na snobskou rozmařilost, kdo je ale jednou ochutná, snadno propadne jejich těžko popsatelnému kouzlu. Lanýžové speciality najdeme na menu mnoha luxusních restaurací, ale velmi snadno si můžeme pokrm s lanýži připravit i doma, je jednodušší, než by se mohlo zdát.       

Přečíst článek

 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Chatka na Zlínsku je inspirována Skandinávií.

I Norové jsou chataři. Dávno už však neodpočívají ve srubech, ale v moderních dřevostavbách. Jedna je i na Zlínsku

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme