Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jaro nejaro, na Klínovci se lyžuje. A ještě nekončíme, hlásí vlekaři

Lyžování Klínovec
Skiareál Klínovec/užito se svolením
 nst
nst

Na Klínovec jaro ještě úplně nepřišlo. Je stále sníh, je otevřena většina sjezdovek a čtyři lanovky, říkají provozovatelé skiareálu. Chtějí vydržet až do Velikonoc.

Reklama

Pohledem na teploměr by to mohlo vypadat, že zimní sezóna na českých horách je ukončená, ovšem v areálu na Klánovci se stále lyžuje na všech hlavních sjezdovkách. V provozu jsou 4 lanovky, z toho tři nejmodernější s oranžovými krycími bublinami. Lyžuje se tak v tuto chvíli na cca 14 kilometrech sjezdovek, včetně těch nejdelších: Jáchymovská (3 km) a Lázeňská (3,4 km).  

 „Naším cílem je každý rok jezdit až do Velikonoc, což se nám daří. Letos to bude boj a budeme potřebovat i trochu pomoci od přírody, ale uděláme vše proto, abychom tento cíl splnili,“ říká manažer skiareálu Martin Koky 

Podle něj se jen díky obrovskému nasazení kolegů stále daří udržet sjezdovky ve velmi dobré kondici pro plnohodnotný zážitek z lyžování. Používají systém zasněžování, který umožnil při ideálních teplotách a vlhkosti připravit velké zásoby sněhu. Další důležitou oporou je technologie Snowsat, která díky připojení na satelit dokáže ukazovat aktuální výšku sněhu na sjezdovkách a rolbaři tak mohou se sněhem efektivněji pracovat a přehrnovat ho z míst s dostatkem na místa, kde chybí.

Některé části se tak v rámci zachování vyšší životnosti sněhu i výšky sjezdovky podle Kokyho musely zúžit. Vzhledem k okolnostem a dlouhotrvající oblevě se ovšem lyžuje ve velmi dobrých podmínkách. Pokud to počasí dovolí, jsou ve skiareálu připraveni znovu spustit sněžná děla a vytvořit si zásoby na kritická místa. 

Podle Koky je výhodou, že i o víkendech se lyžuje téměř bez front. „Na dané podmínky jsou sjezdovky stále ve velmi dobré kondici. V noci naštěstí mrzne. Je to takové jarní lyžování v únoru,“ poznamenal Koky.

Ilustrační foto

Lyžování v Alpách letos už jen pro bohaté? Chudší lyžaři se vrátí do Krkonoš

Jak se propíše zdražování elektřiny do cen skipasů? V Alpách si letos lyžaři připlatí, v Česku zůstávají ceny víceméně stejné.

Přečíst článek

Skiareál Rokytnice nad Jizerou

Další miliardář na horách. Skupina Trigema Marcela Sourala kupuje skiareál v Rokytnici nad Jizerou

Skupina Trigema Marcela Sourala rozšiřuje své portfolio lyžařských středisek. Po skiareálech Monínec ve středních Čechách a Samota u Železné Rudy na Šumavě míří i do Krkonoš, kde kupuje areál v Rokytnici nad Jizerou. Uvedl to web Hospodářských novin. Cena nebyla uvedena, Trigema však hodlá do areálu investovat 1,3 miliardy korun, a to především v částech Horní Domky a Studenov.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme