Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Gastrotragedie v Japonsku. Došly hranolky u McDonalda

Hranolky u McDonald´s v Japonsku začaly být nedostatkovým zbožím
Pixabay
Dušan Kütner
duk

Hranolky jen v nejmenších porcích a jedny na osobu. Tak daleko došla krizová situace u jednoho z největších světových řetězců rychlého občerstvení na světě McDonald´s v Japonsku. Důvodem opatření, které vstoupí v platnost v pátek na Štědrý den, jsou opakovaně zpožděné dodávky ze Severní Ameriky. Opatření se dotkne přibližně 2900 obchodů McDonald's po celém Japonsku.

Reklama

Japonská divize McDonald´s k neobvyklému kroku přistupuje poté, co záplavy v přístavu ve Vancouveru a pandemie koronaviru přerušily dodávky jedné z jejích klíčových surovin, poznamenala agentura Bloomberg. Vancouver je pro McDonald´s hlavním tranzitním místem pro přepravu. 

Nejdražší hamburger na světě.

Není největší, ale je nejdražší. Burger Golden Boy stojí 130 tisíc korun

Nejdražší hamburger na světě vyjde na téměř 130 tisíc korun. Nechybí v něm japonské hovězí, pravý kaviár ani lanýže.

Přečíst článek

Řetězec rychlého občerstvení se snaží řešit problém alternativní leteckou dopravou a spolupracuje proto s dalšími dodavateli a dovozci. Od pátku do 30. prosince ale bude nabízet pouze nejmenší porce hranolek. „Zrušení nabídky střední a velké velikosti bylo nutné, abychom zajistili, aby co nejvíce zákazníků mělo neustálý přístup k našim hranolkám,” uvedl prezident a generální ředitel McDonald´s Tamotsu Hiiro.

Zákazníci kvůli absenci větších porcí získají slevu 50 jenů (44 amerických centů) u nabídky obsahující menší porci. McDonald's doufá, že problémy s dodávkami budou vyřešeny do Silvestra a že tento krok neovlivní jeho celkovou nabídku. 

Reklama

Zda se s podobnými problémy potýká i druhý nadnárodní obří řetězec KFC, pro který jsou hranolky rovněž základní položkou v menu, agentura neuvedla.

Menu pražské restaurace Brambory.

Jídlo chudých? Nikoliv, nová restaurace na bramborách postavila koncept

Erteple, kobzole, či zemáky. Do poloviny 17. století se brambory objevovaly pouze na stolech boháčů jako vybraná pochoutka. Až posléze se staly především jídlem chudých. Popularitu potravině pocházející z Jižní Ameriky přinesly v moderní době třeba hranolky, a že nejde jen o přílohu teď ukazuje i nový podnik na pražské Pankráci. Ten se jmenuje jak jinak než Brambory.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Sushi

Čechům zavírají pivnice, Japoncům zase milované sushi bary. Efekt zdražování je nemilosrdný

Přečíst článek
Fastfood Burger Service otevřel v Revoluční ulici.

Už nikdy do McDonald´s? V Praze otevřeli novou burgrárnu, mají i lanýžové hranolky

Přečíst článek
Sushi na pásech v restauracích, nazývaných kaitenzushi.

Soumrak japonské hi-tech tradice? Kvůli „sushi terorismu“ mizí z restaurací pohyblivé pásy s jídlem, vrací se číšníci

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme