Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Elon Musk bydlí v modulárním domku za 50 tisíc dolarů

Elon Musk,
ČTK
Petra Jansová

Elon Musk je sice jedním z nejbohatších lidí na světě, místo rozsáhlé luxusní rezidence ale obývá modulární domek v hodnotě 50 tisíc dolarů.

Reklama

Potom, co loni prodal veškeré své nemovitosti, například dům v Los Angeles a rezidenci v San José, zakotvil jeden z nejbohatších lidí na světě v modulárním domku o velikosti 35 metrů čtverečních. A navíc není jeho. Pronajímá si ho od své společnosti SpaceX. Motto „žij podle toho, na co si vyděláš” generální ředitel společnosti Tesla a SpaceX tak posouvá na zcela jinou úroveň, konstatuje server The New York Post (TNYP).

Bydlení v příbytku si Musk pochvaluje. „Mým domovem se teď stal tento domek. A bydlení je to úžasné,“ uvedl už na začátku června na svém Twitteru.

Bytová jednotka byla vyrobena ve společnosti Boxabl, která sídlí v Las Vegas. Firma vznikla v roce 2017 a vyrábí modulární domy, jejichž výhodou je to, že jsou snadno přemístitelné. Ten Muskův tak stojí v blízkosti testovací základny a kosmodromu společnosti SpaceX nacházející se v Boca Chica v Texasu.

„Jejich podobu jsme se snažili neustále vylepšit pomocí těch nejmodernějších technologií. Výsledkem dlouhodobého vývoje je produkt s obrovským potenciálem,“ konstatoval pro server TNYP Galiano Tiramani, jeden ze zakladatelů společnosti Boxabl.

Model s názvem Casita, který aktuálně obývá i Elon Musk, je prototypem. Ve společnosti ale už vznikly i další návrhy, které mají uspokojit i potřeby větších rodin.

Musk začal rozprodávat své nemovitosti loni v létě, kdy veřejně oznámil, že se zbavuje fyzického majetku, aby se mohl soustředit na svou misi na Mars. 

„Prodávám téměř veškerý fyzický majetek. Nebudu vlastnit žádný dům,” napsal na Twitteru v květnu 2020.

Sídlo společnosti Koma Rent

Modulární architektura táhne. I tento obor ale bojuje s nedostatkem materiálu

Rychlost výstavby i variabilita jsou hlavní pozitiva takzvané modulární architektury. Budova navržená z modulů nově stojí i v Praze na Kutnohorské ulici.

Přečíst článek

Elon Musk

Milionoví manažeři. Nejvíc bere Elon Musk

Více než šest miliard v rámci opčního programu získal Elon Musk z Tesly. Ale i další supermanažeři si přišli na dost peněz, uvádí žebříček Bloombergu.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Elon Musk při jedné z akcí své dopravně-stavební společnosti Boring Company.

Musk zřejmě odpískal dopravní megaplány v Kalifornii i jinde, chystá projekt v Texasu

Přečíst článek
Krtkodom, vizializace

O bydlení pod zemí je stále větší zájem. Krtkodom stojí už i v Malajsii

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme