Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Elektrické Porsche Taycan poprvé v prodejích překonalo benzínové 911

Elektrické Porsche Taycan
Marco Verch / Creative Commons / CC-BY 2.0

Elektromobilu Porsche Taycan se za rok do konce září prodalo poprvé více než věhlasného modelu 911 se spalovacím motorem, uvedla německá automobilka. Ta podobně jako Škoda Auto spadá do koncernu Volkswagen.

Reklama

Prodej sedanu Taycan, který na trhu soupeří s Modelem S americké automobilky Tesla, podle agentury Bloomberg ilustruje fakt, že přechod německého výrobce sportovních vozů na elektrický pohon akceleruje.

Toyota Yaris a Aygo se vyrábí v Kolíně

Toyota má málo čipů, v listopadu milion vozů nevyrobí. Plán snižuje o 15 procent

Japonská automobilka Toyota Motor snížila plánovanou celosvětovou produkci na listopad až o 15 procent. Původně plánovala vyrobit jeden milion aut, plány ale mění kvůli narušení dodavatelských řetězců.

Přečíst článek

Taycan předstihl 911 o několik stovek prodaných aut. Letos do září se tohoto elektrického modelu prodalo 28 640 kusů. Celkový odbyt značky Porsche se v prvních devíti měsících zvýšil o 13 procent. 

„Knihy objednávek jsou dobře naplněny a ohledně posledních měsíců roku jsme úplně nadšeni,“ uvedl šéf prodeje Detlev von Platen. Očekává, že čistě elektrická a hybridní auta budou v roce 2030 tvořit více než 80 procent jeho celosvětového odbytu. Elektrickou verzi sportovně-užitkového vozu Macan chce na trh uvést v roce 2023.

trh ojetin

Cena ojetin stoupla v průměru na čtvrt milionu, půjde dál nahoru

Kdo si loni koupil ojeté auto, mohl ho v mnoha případech letos prodat dráž, a to i přesto, že bylo o rok starší.

Přečíst článek

Automobilka Porsche se za prvních devět měsíců roku ukázala jako poměrně odolná vůči celosvětovému nedostatku polovodičů. Celkový počet dodaných vozů vzrostl na 217 198. Prodej podpořila rostoucí poptávka ve Spojených státech, které jsou pro tuto německou automobilku druhým největším trhem po Číně. Tam firma zvýšila odbyt o 30 procent. Nejprodávanějšími modely značky zůstává SUV Cayenne a o něco menší Macan.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme