Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Americký zákon, který odtajní informace o koronaviru, naštval Čínu

Americký zákon, který odtajní informace o koronaviru, naštval Čínu
ČTK
 ČTK

Americký zákon, který má odtajnit další informace o původu koronaviru, podle Číny zkresluje skutečnost. S odkazem na mluvčího čínské diplomacie o tom informovala agentura Reuters. Normu v pondělí podepsal americký prezident Joe Biden. Některé úřady USA se domnívají, že pandemii covidu-19 mohl způsobit únik viru z čínské laboratoře. Peking to odmítá.

Reklama

„Čína vyzývá Spojené státy, aby okamžitě zastavily politickou manipulaci,” uvedl mluvčí čínského ministerstva zahraničí Wang Wen-pin. Norma podle něj zkresluje skutečnost.

Kongres USA žádá odtajnění zpravodajských informací o původu onemocnění covid-19.

Kongres požaduje odtajnění informací o covidu-19. Chybí už jen Bidenův podpis

Americká Sněmovna reprezentantů jednomyslně schválila zákon o odtajnění zpravodajských informací o původu onemocnění covid-19, píše agentura AP. Zákon nyní míří na stůl prezidenta Joea Bidena. Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) na začátku tohoto měsíce potvrdil, že se přiklání k teorii, že pandemii covidu-19 pravděpodobně způsobil únik z čínské laboratoře. Některé americké vládní úřady nicméně stále dávají přednost teorii, že nákaza se přenesla ze zvířete na člověka přirozeně.

Přečíst článek

Zákon, který v pondělí podepsal americký prezident, nařizuje americkým rozvědkám zveřejnit zjištění ohledně původu koronaviru. Výjimku mají podle agentury AFP informace citlivé pro americkou národní bezpečnost. Objasnění okolností vzniku pandemie covidu-19 může podle Bidena posloužit k prevenci budoucích pandemií.

FBI: Čínský vir, který zabil miliony lidí, unikl z laboratoře

Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) se již delší dobu domnívá, že pandemii covidu-19 pravděpodobně způsobil únik koronavirové nákazy z čínské laboratoře. V rozhovoru s televizí Fox News to řekl šéf FBI Chris Wray, aniž by naznačil, o jaké informace se stanovisko agentury opírá. Podle amerických médií se aktuálně k teorii o laboratorní nehodě přiklání dvě složky federální vlády USA, zatímco čtyři ministerstva a panel zpravodajských služeb upřednostňují scénář s přirozeným přenosem nákazy ze zvířete na člověka.

Přečíst článek

Světová zdravotnická organizace (WHO) Čínu, kde byly v roce 2019 zaznamenány první případy přenosu viru SARS-CoV-2 mezi lidmi, několikrát žádala, aby zveřejnila informace o původu nákazy.

Čína utužuje vztahy s arabským světem. Přes akcie TikToku

Čína utužuje vztahy s arabským světem. Přes akcie TikToku

Utužování vztahů mezi Čínou a arabským světem má nový rozměr. Šéf bezpečnosti Spojených arabských emirátů Tahnoun bin Zájid Al Nahján koupil podíl v sociální síti TikTok. Ta je přitom západním světem čím dál více kritizovaná za údajné špionážní praktiky a USA uvažují o jejím zákazu.

Přečíst článek

Některé americké úřady se domnívají, že pandemii covidu-19 mohl způsobit únik viru z laboratoře. Peking tyto teorie dlouhodobě odmítá a označuje je za pomluvy. Tyto teorie označila za málo pravděpodobné také WHO.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Investice (ilustrační foto)

Investice do rozvíjejících se trhů raketově rostou. Denně přilákají přes miliardu dolarů

Přečíst článek
Čínští turisté se rozjedou do celého světa

Stanislav Šulc: Pandemie 2.0? Čína zrušila covid a pouští turisty do světa. Mazaní Češi je čekají s otevřenou náručí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme