Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Airbus ruských aerolinek, který se 167 lidmi nouzově přistál na Sibiři, chtějí Rusové dál používat

Ruské aerolinky chtějí zachránit airbus, který přistál se 167 lidmi na poli
ČTK
 ČTK

Ruské aerolinky Ural Airlines, jejichž dopravní letadlo muselo v září nouzově přistát i se 167 lidmi na palubě na pšeničném poli na Sibiři, se chystají letadlo opravit a dál ho používat. Nyní přemýšlejí, jak letadlo z pole dostat. Děje se tak v době, kdy na ruské aerolinky dopadají západní sankce, kvůli nimž se do Ruska obtížně dostávají náhradní díly. Západ zakázal dovoz součástek do letadel po ruském vpádu na Ukrajinu loni v únoru.

Reklama

Letoun Airbus A320 na lince ze Soči do Omsku nouzově přistál na poli v Novosibirské oblasti 12. září. Podle dopravní společnosti si přistání vynutilo selhání hydraulické soustavy.

Motory opravu nepotřebují

„Letadlo není vážně poškozeno a bude pravděpodobně v budoucnu schopno uskutečňovat další lety,“ sdělily v prohlášení aerolinky s tím, že motory opravu nepotřebují. „Zvažujeme více možností, jak letadlo vyzdvihnout z pole,“ dodaly. Přemýšlejí například nad scénářem, že by vyndaly sedačky, aby byl stroj lehčí. Zatím letadlo ještě několik měsíců zůstane pod dohledem tam, kde je, zatímco se na něm provedou kontroly, opravy a údržba.

Ruské letecké společnosti se podle informací agentury Reuters kvůli protiruským sankcím musejí uchylovat k rozebírání letadel na náhradní díly. V dalších případech dovážejí aerolinky včetně Ural Airlines součástky přes třetí země, a to bez souhlasu výrobců letadel, jimiž jsou nejčastěji západní společnosti Airbus nebo Boeing.

Výrobce dronů Primoco UAV meziročně zdvojnásobil zisk a tržby rostly trojnásobně

Český výrobce bezpilotních letounů Primoco UAV dosáhl rekordního zisku

Společnost Primoco UAV má za sebou úspěšných devět měsíců letošního roku. Český výrobce bezpilotních letounů meziročně zdvojnásobil zisk a tržby rostly více než trojnásobně. Čistý zisk dosáhl rekordních 126 milionů korun a tržby stouply na 372 milionů korun.

Přečíst článek

Ryanair kvůli chybějícím novým letadlům zruší mnoho zimních spojů

Ryanair zruší v zimním řádu mnoho letů. Společnost stále čeká na nová letadla

Irské nízkonákladové aerolinky Ryanair hodlají ve svém zimním letovém řádu zrušit mnoho letů. Důvodem je zpoždění dodávek nových letadel od amerického výrobce Boeing. Ryanair létá i z pražského letiště.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Airbus A350-1000 bude nasazen na nejdelší let světa

Válečná kuriozita: Nejdelší let světa potrvá 17 hodin, letadla se musí vyhnout ruskému vzdušnému prostoru

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme