Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde
Komerční spolupráce

Komerční spolupráce

články autora

Vyzkoušejte zdravotní benefity Nordic Walkingu

Ukážeme vám, že Nordic Walking, tedy chůze v terénu se speciálními holemi může mít zdravotní benefity pro všechny věkové kategorie. Procvičíte při něm téměř celé tělo, což přináší mnoho zdravotních benefitů. Nordic Walking je vhodný pro široké spektrum lidí bez ohledu na věk či fyzickou kondici. Pokud hledáte zábavný a účinný způsob, jak zlepšit fyzičku a celkové zdraví, měli byste určitě dát Nordic Walkingu šanci.

Přečíst článek
Lídr kandidátky Pirátů Marcel Kolaja

Kolaja: V EU se rozhoduje o naší budoucnosti, a je důležité u toho být

Pokud se nám nepodaří projít správnou cestou pro ekonomickou transformaci, která tak jako tak nastane, může to mít velmi zásadní dopady na kvalitu života lidí, na jejich životní úroveň, varuje europoslanec, kvestor Evropského parlamentu a lídr kandidátky Pirátů Marcel Kolaja.

Přečíst článek
Evergreen Ďáblice nabízí poslední byty a rodinné domy

Evergreen Ďáblice nabízí poslední byty a rodinné domy

Druhá etapa rezidenčního projektu lokalizovaného do klidné části Starých Ďáblic na Praze 8 byla úspěšně dokončena a zkolaudována. V prodejním katalogu zbývají praktické byty v dispozici 2+kk a poslední řadové domy se čtyřmi samostatnými pokoji, garáží a zahradou.

Přečíst článek

EU uzavřela historickou dohodu o migraci

Evropská unie ve středu prolomila roky trvající politickou patovou situaci a dohodla se na dohodě, která výrazně změní způsob, jakým společenství pracuje s migranty, přesouvá je po členských zemích a fakticky usnadní vyhošťování neúspěšných žadatelů o azyl. Informaci přinesl portál Politico.

Přečíst článek

Konec utrpení. Lidl prodává pouze kapří filety a ne živé kapry v kádích

Společnost Lidl rozhodla, že ani v letošním roce neumožní prodej živých kaprů před svými prodejnami. Důvodem je snaha o zlepšení welfare zvířat a zároveň o udržitelnější přístup k obchodování s rybami. Na štědrovečerní tabuli nabídne Lidl svým zákazníkům kapří filety a podkovy, jejichž dodavatelé zaručují co nejhumánnější přístup vůči rybám.

Přečíst článek
Káva nás provází celým dnem, velkou roli tak hraje i v byznysu

Káva nás provází celým dnem, velkou roli tak hraje i v byznysu

Káva je jednou z nejprodávanějších komodit na světě a není divu. Tento lahodný nápoj s nezaměnitelnou vůní provází většinu lidí celým dnem. Podle průzkumu pro značku L’OR si 85 procent Čechů denně dá alespoň jeden šálek kávy, nejčastěji to bývají šálky dva až tři. Vzhledem k tak velké oblibě si kavárny a restaurace, hotely, ale třeba i firmy čím dál více uvědomují, jak podstatnou roli káva v jejich podnikání hraje. A jak důležitou konkurenční výhodu jim může nabídnout.

Přečíst článek
Vánoce

Užijte si vánoční atmosféru bez stresu

Prosinec je tu sice ve své plné síle, ale na koupení těch pravých dárků je ještě dostatek času.

Přečíst článek
Večírek masek

Ultra Premium Brands představila novou tvář rumu Don Papa. Jde ale o poslední kapitolu společného příběhu

Společnost Ultra Premium Brands (UPB) nabízí zákazníkům další z variant prémiového rumu Don Papa, Don Papa MassKara. UPB tím přidala další kapitolu společného příběhu, který se psal více než deset let. Šlo však zároveň o poslední společný počin. Po převzetí značky Don Papa nadnárodní firmou Diageo spolupráce na konci roku 2023 skončí. 

Přečíst článek

Češi jsou pro dohodu s Lichtenštejny, vyplývá z průzkumu

Pětatřicet procent obyvatel, na které se obrátila výzkumná agentura Ipsos, ví o sporu, který vede stát s knížecím rodem. Pro mimosoudní smír jsou 43 procenta respondentů, 46 procentům přijde dohoda výhodná. Hlavním argumentem zastánců soudního řešení je obava z prolomení Benešových dekretů.

Přečíst článek
Z recepčních baristé: Na skvělou kávu ve firemním prostředí se snadno zvyká

Z recepčních baristé: Na skvělou kávu ve firemním prostředí se snadno zvyká

Prvním kontaktem zákazníka s firmou bývá většinou recepční a mezi prvními větami, které si vymění, je nabídka kávy. Už mnohokrát se potvrdilo, že je první dojem velice důležitý, a platí, že i výborná káva může přispět k dobrému obrazu společnosti.

Přečíst článek
Saunia v listopadu splatila další emisi svých dluhopisů v celkové jmenovité hodnotě 24,9 milionu korun

Saunii covid neskolil. Provozovateli sítě saun vzrostl obrat o více než 90 procent

Saunia v listopadu splatila další emisi svých dluhopisů v celkové jmenovité hodnotě 24,9 milionu korun. Hospodaření firmy se navíc po investicích v minulosti a několika letech poznamenaných zásadními restriktivními opatřeními souvisejícími s covidem hned v prvním fiskálním roce po pandemii dostalo do kladných čísel.

Přečíst článek
Moderní a včasná léčba by se podle plánu kardiologů měla dostat i do odlehlejších koutů Česka

Na nemoci srdce se v ČR umírá pořád nejvíce. Lékaři volají po změně

Až o 20 procent Čechů umírá na nemoci srdce více než ve Francii. Přitom jim mohou předcházet včasnou léčbou a prevencí.  

Přečíst článek
Zaměstnanci Penny zachraňují životy

Zaměstnanci Penny zachraňují životy. Řetězec pro ně připravil bezplatný zdravotnický kurz

Ve spolupráci s lékařem letecké záchranné služby Markem Dvořákem a jeho projektem #kryjemevamzada připravilo Penny pro všechny své zaměstnance bezplatné kursy první pomoci. Více než 7 000 zaměstnanců díky nim získá základní informace o řešení situací, ve kterých mohou zachránit život. Penny tak bude mít pro tyto případy nadstandardně proškoleny všechny své zaměstnance.

Přečíst článek
uhlí

Odkud se dováží uhlí do České republiky?

V oblasti energetiky se Česká republika, stejně jako zbytek Evropské unie, snaží postupně odklonit od uhlí, utlumovat těžbu a přecházet na obnovitelné zdroje. Pořád ale existují oblasti, kde je ho zapotřebí — tepelné elektrárny, ocelářský průmysl ale i domácí vytápění. Těžíme čím dál tím méně, ale spotřeba zůstává. Odkud se tedy bere uhlí, které potřebujeme a které ještě nějakou dobu potřebovat budeme? 

Přečíst článek
Penny, kampaň

Do Penny v prosinci díky DPH za ještě výhodnějším nákupem

PENNY se rozhodlo už od 1. prosince promítnout do cen pro své zákazníky snížení DPH na potraviny z 15 % na 12 %, které začne platit od ledna příštího roku. Znamená to, že zákazníci už nyní potraviny, kterých se změna DPH týká, nakoupí levněji.  

Přečíst článek

News box

Spojené státy odložily dodávku bomb Izraeli, potvrdil ministr obrany Lloyd Austin. Vláda podle něj přehodnocuje vojenskou pomoc kvůli vývoji v Rafáhu.

Číst více
Zástupci členských zemí Evropské unie se v Bruselu shodli, že💸💸💸​​​​​​​ výnosy z ruských aktiv zmrazených v Evropě využijí k nákupu zbraní pro Ukrajinu a na rekonstrukci této země, která se už více než dva roky brání ruské vojenské agresi. Informovalo o tom belgické předsednictví. Číst více
Rakouská 👮👮👮policie ve spolupráci s úřady v dalších zemích zadržela šest lidí podezřelých z rozsáhlého kryptoměnového podvodu. Mezi zadrženými je také 34letý Čech. Informoval o tom spolkový kriminální úřad, který je součástí rakouského ministerstva vnitra. Škoda, kterou skupina způsobila, se podle zprávy odhaduje na šest milionů eur.
Británie investuje téměř 200 milionů liber (5,8 miliardy korun) do výstavby prvního evropského zařízení na výrobu ☢️☢️☢️uranu s vysokým obsahem a nízkým obohacením označovaným HALEU. Toto palivo bude podle vlády potřebné pro příští generaci projektů v jaderné energetice. Informovala o tom  britská vláda.
Úterní hrozba💣💣💣 pumovými útoky na více než 1500 škol na Slovensku se nepotvrdila, vyučování bude ve čtvrtek pokračovat, informovaly slovenské úřady. Po autorovi e-mailové výhrůžky, která se podle dřívějších informací slovenské policie týkala i budov bank a prodejen elektrotechniky, kriminalisté pátrají. Policejní prezidium uvedlo, že šlo spíše o kybernetický útok než o reálnou hrozbu.
Premiér Petr Fiala považuje za nutné postupovat nad rámec migračního paktu a odradit nelegální migranty od toho, aby do Evropy vůbec přicházeli. Česko podle ministerského předsedy patří do skupiny zemí, které chtějí nelegální migraci čelit důrazně. Zástupci států EU dnes potvrdili shodu na konečné podobě balíčku, Česko se zdrželo. Podle expremiéra a předsedy opozičního hnutí ANO Andreje Babiše způsobila podobu balíčku Fialova vláda, Česko mělo hlasovat proti. Kabinet podle Babiše "zradil české občany".

Evropská komise povolila českému holdingu 🍞🍞🍞Agrofert získat kontrolu nad rumunskou společností East Grain, která obchoduje s obilím a olejninami. Transakce se týká především obchodu s obilovinami, olejnatými semeny, krmivy pro zvířata a minerálními hnojivy.

Americká softwarová společnost Microsoft plánuje vybudovat v americkém státě Wisconsin moderní 📊📊📊datové centrum za 3,3 miliardy dolarů. Informoval o tom Bílý dům s tím, že plány Microsoftu dnes při návštěvě Wisconsinu oznámí americký prezident Joe Biden. Datové centrum Microsoftu bude na stejném místě, kde tchajwanský výrobce elektroniky Foxconn plánoval postavit továrnu za deset miliard dolarů.
Německému výrobci luxusních 🚗🚗🚗automobilů BMW v prvním čtvrtletí klesl zisk před zdaněním o 18,9 procenta na 4,16 miliardy eur. Pokles způsobily vyšší náklady související mimo jiné s obměnou důležitého modelu řady 5 a vyšší podíl plně elektrických vozů, které zatím nejsou tak ziskové. 
Tribunál Soudního dvora Evropské unie zrušil verdikt Evropské komise o schválení státní pomoci německé✈️✈️✈️ letecké společnosti Condor. Ta pomoc získala po úpadku své mateřské firmy Thomas Cook. Soudci druhého nejvyššího soudu EU podle dnešního sdělení rozhodli, že EK měla před schválením zahájit oficiální vyšetřovací řízení. Proti rozhodnutí je možné se odvolat.
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme