Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde
Komerční spolupráce

Komerční spolupráce

články autora

Květ vlčího máku je neodmyslitelným symbolem Dne válečných veteránů. Pojišťovna VoZP je dlouhodobě podporuje

Den válečných veteránů se celosvětově slaví 11. listopadu jako připomínka konce první světové války. Lidé po celém světě tento den vzpomínají na válečné hrdiny a bojovníky za svobodu. Vojenská zdravotní pojišťovna pro veterány zraněné v zahraničních misích zajišťuje špičkovou zdravotní a rehabilitační péči, spolupracuje s komunitními centry pro válečné veterány napříč Českem a je partnerem Vojenského fondu solidarity.

Přečíst článek
Future of Export Summit 2023

Na Future of Export Summit 2023 dorazilo přes 400 zástupců firem

Agentura CzechTrade uspořádala 31. října druhý ročník proexportní konference Future of Export Summit 2023. Na 400 zástupců českých firem poslouchalo diskuze s odborníky z úspěšných exportně orientovaných společností, jako jsou The Mama AI, Vizard, Compelson, T-Mobile nebo Škoda Auto.

Přečíst článek
Stylové účesy pro malé chlapce, které zvládnete doma

Stylové účesy pro malé chlapce, které zvládnete doma

Styling vlasů vašeho malého chlapce nemusí být náročný, a to ani v době, kdy jsou kadeře na delší dovolené od kadeřníka. Existuje mnoho jednoduchých a stylových účesů, které můžete snadno vytvořit doma. Zde je šest nápadů, jak udělat z úpravy vlasů pro malé chlapce zábavný a snadný proces.

Přečíst článek
Jak kombinovat dámské body s každodenním oblečením

Elegance a pohodlí: Jak kombinovat dámské body s každodenním oblečením

V dnešním hektickém světě, kde rychlost a praktičnost často hrají klíčovou roli ve výběru oblečení, není divu, že některé ženy sahají po klasických kouscích spojující eleganci a pohodlí. Jedním z takových módních pokladů jsou právě „bodýčka“, které však stále čelí několika předsudkům a obavám. My vám v článku poradíme, proč vám body na podzim nesmí chybět.

Přečíst článek

Sázka na umělou inteligenci. Tyto společnosti jsou připraveny ovládnout ekonomiku poháněnou AI

Investování do AI akcií představuje příležitost podílet se na růstu transformační technologie, která mění podobu průmyslových odvětví. Nvidia, Alphabet a Microsoft jsou přitom tři společnosti stojící v čele této revoluce – nabízejí investorům expozici vůči různým aspektům ekonomiky poháněné umělou inteligencí.

Přečíst článek

Jaká je hodnota Lego stavebnic u vás doma? Nová platforma Briky.cz vám to spočítá

Máte doma nebo na chalupě LEGO stavebnice a přemýšleli jste, jakou hodnotu už vaše sbírka má? Ať už jsou to sety, které jste mívali jako malé děti nebo jste dánské stavebnici LEGO propadli až v posledních letech, tak či onak, ne jednu stavebnici zajisté doma už máte. Zajímalo by vás jaké jmění už máte ve stavebnici uložené? Nová platforma Briky.cz vám tuto hodnotu spočítá, a pomůže zaevidovat nejen ceny setů, ale i různé další podrobnosti o stavebnici, abyste si svou LEGO sbírku dali pořádně dohromady.

Přečíst článek

Proč budou muset Pražané ze svých kapes zaplatit důsledky protizákonného nařízení magistrátu

První říjnový den tomu byly dva roky, co platí sporné nařízení magistrátu č. 26/2005 Sb. hl. m. Prahy, které Úřad pro ochranu hospodářské soutěže („ÚOHS“) označil jako porušení zákona.  Od března loňského roku navíc vede s magistrátem oficiální správní řízení, které je nestandardně dlouhé kvůli lhostejnosti vedení hl. m. Praha. Tento laxní přístup vede k tomu, že diskriminovaným firmám narůstají ztráty, které budou po magistrátu vymáhat.

Přečíst článek

Agroexportéři častěji pojišťují u EGAP export na východ. Do Kazachstánu míří čističky obilí JK Machinery

Stále více českých výrobců zemědělské techniky pojišťuje své zakázky směřované do zemí bývalého sovětského svazu. Může za to válka na Ukrajině. Agroexportéři se obávají o bezpečnost dodávky vyrobené techniky a také o to, zda za své dodávky dostanou zaplaceno. Podle ministra zemědělství Marka Výborného by se české firmy neměly východních trhů vzdávat.

Přečíst článek

Proč by nás měla zajímat fairtradová káva?

V České republice se ročně prodá přes milion kilogramů fairtradové kávy a z toho téměř 2/3 tvoří káva Tchibo. Proč bychom měli upřednostňovat fairtradovou kávu my jako spotřebitelé?

Přečíst článek

Prostor pro kreativitu i multitasking. Samsung novou řadou mobilních zařízení potěší i ty nejnáročnější uživatele

Pátá generace skládacích telefonů Samsung s ohebnými displeji právě spatřila světlo světa. Fanoušci těchto flexibilních zařízení ocení ještě větší displej, vysoký výkon a špičkové fotoaparáty. Co ale zůstává, je opět elegantní a unikátní design, se kterým vystoupíte z davu, a také praktičnost, kterou s sebou skládací telefon s ohebným displejem nese. Ať už hledáte telefon, který vám poslouží jako pracovní nástroj, nebo spíš stylové zařízení, které dá vyniknout vaší kreativitě, novinkám ze Samsungu byste měli věnovat pozornost.

Přečíst článek
Průlom na českém realitním trhu: reality.iDNES.cz a Portál Podílů uzavírají exkluzivní partnerství

Průlom na českém realitním trhu: reality.iDnes.cz a Portál Podílů uzavírají exkluzivní partnerství

Začíná se psát nová kapitola českého realitního trhu. Dvě významné platformy, reality.iDNES.cz a Portál Podílů, vstupují do exkluzivního partnerství. Toto spojení v sobě kombinuje osvědčený realitní inzertní portál a přední platformu pro podílové vlastnictví nemovitostí a přináší revoluční přístup k prodeji a nákupu nemovitostí.

Přečíst článek
Nejste manželé? I tak můžete získat lepší hypotéku

Nejste manželé? I tak můžete získat lepší hypotéku

Manželé žádají o hypotéku zcela běžně. Často i proto, že jako spolužadatelé dostanou lepší podmínky a získají větší úvěr. Rozhodně to ale neznamená, že když spolu žijete „jen“ jako partneři, o vlastním bydlení můžete jen snít. Jen je důležité přizpůsobit se jiným podmínkám.

Přečíst článek
Fakturační program vám v podnikání uvolní ruce

Fakturační program vám v podnikání uvolní ruce

Mějte pořádek ve fakturách, zautomatizujte rutinní vystavování faktur a propojením s bankou si usnadněte párování plateb. Faktury v programu naklikáte za pár vteřin a uspořený čas můžete místo administrativy věnovat tomu, co vás na podnikání baví.

Přečíst článek
Je lepší si půjčit u rodiny, nebo u finanční instituce?

Je lepší si půjčit u rodiny, nebo u finanční instituce?

Rozbité auto, porouchaná lednice nebo akutní rekonstrukce koupelny? Nečekané situace, které si žádají větší investice. Co dělat, když momentálně nemáte dostatek volných financí? Jedním z řešení je půjčka. Je lepší o půjčku požádat někoho z rodiny, nebo raději finanční instituci?

Přečíst článek
Výběr z bankomatu, ilustrační foto

Kde ještě hledat úspory? Co třeba bankovní služby

Vysoká inflace a téměř stagnující příjmy nás nutní k hledání úspor i tam, kde jsme se prozatím příliš nerozhlíželi. A bankovnictví je jedním z těchto míst. Možná už máte ušetřeno na energiích, vodě, streamovacích službách, nakupujete jen podle online letáků, ale doposud jste si nesesumírovali poplatky, které vám pravidelně strhává banka. Mohou to být i stokoruny měsíčně!

Přečíst článek

News box

Ruská Černomořská flotila dál 📉 řídne, píší ukrajinská média po oznámení ukrajinského námořnictva o potopení ruské minolovky Kovrovec v noci na dnešek. Námořnictvo se zdrželo podrobností, podobně i ukrajinský generální štáb, který se o zničení lodi zmínil v situačním přehledu, a ukrajinské ministerstvo obrany poblahopřálo bojovníkům, kteří se postarali o „další špatný den Černomořské flotily“.
Slovenské bezpečnostní složky pracují při vyšetřování středečního atentátu na premiéra Roberta Fica také s verzí, že střelec  nebyl osamělým vlkem. Vyplývá to z dnešního vyjádření slovenského ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka a zástupce civilní tajné služby SIS Pavola Gašpara. 
Francie a Německo jsou hluboce  znepokojeny situací v Gruzii, kde parlament schválil kontroverzní zákon o zahraničním vlivu, proti kterému v Tbilisi v posledních týdnech demonstrovaly desetitisíce lidí. Podle agentury AFP to v dnes zveřejněném prohlášení uvedli francouzský prezident Emmanuel Macron a německý kancléř Olaf Scholz. Norma podle nich není v souladu s evropskými hodnotami.
Vrtulník, v němž letěl íránský prezident Ebrahím Raísí, měl dnes  tvrdé přistání, uvedla podle agentury AP íránská státní televize, aniž by ihned uvedla podrobnosti o následcích nehody. Problém nastal při přesunu z Ázerbájdžánu, kde se íránský prezident dopoledne zúčastnil slavnostního otevření přehrady s ázerbájdžánským prezidentem Ilhamem Alijevem.
Jádro by podle ministra průmyslu Jozefa Síkely (STAN) mohlo do budoucna tvořit až 6️⃣0️⃣ procent energetického mixu ČR, v současné době je to 38 procent. Podmínkou je výstavba nových bloků jaderných elektráren, mohou být až čtyři. Jádro pak mají doplňovat hlavně obnovitelné zdroje, dočasně pak elektrárny spalující plyn. Ministr to dnes řekl v pořadu televize Nova Za pět minut 12.
Vietnamská komunistická strana nominovala na funkci prezidenta země současného ministra veřejné bezpečnosti 👴 To Lama. Informovala o tom agentura Reuters. V březnu se pouhý rok po nástupu do úřadu vzdal funkce prezident Vo Van Thuong. To Lam stál v čele ministerstva veřejné bezpečnosti i v roce 2017, kdy byl z Německa přes Slovensko unesen do vlasti vietnamský podnikatel.
Dva lidé zemřeli při nehodě 🛳️ lodi na řece Dunaj severně od maďarské metropole Budapešti, uvedla dnes podle agentury AP policie. Dalších pět osob se pohřešuje.
Slovenský premiér Robert Fico, který je po středečním postřelení atentátníkem hospitalizován, je  mimo ohrožení života. Jeho stav je ale vážný, rekonvalescence si vyžádá dlouhou dobu, řekl dnes novinářům zástupce nemocnice.
Rusko i Ukrajina shodně uvedly, že se v noci na dnešek staly terčem 🚀 vzdušných útoků. Kyjev oznámil sestřelení všech 37 útočících ruských dronů, ruská protivzdušná obrana odvracela dronový a raketový útok na okupovaném ukrajinském poloostrově Krym a také v Krasnodarském kraji na jihu země.
Česko bylo za první čtvrtletí letošního roku na pátém místě na světě v nákupech 🥇 zlata. Česká národní banka (ČNB) ho nakoupila pět tun, loni za stejné období skončila šestá se dvěma tunami. Centrální banky byly už tradičně největšími nákupčími zlata vůbec.
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme