Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde
Komerční spolupráce

Komerční spolupráce

články autora

Chorvatský premiér Andrej Plenković, slovinský premiér Robert Golob, irský premiér Leo Varadkar, finský premiér Petteri Orpo, bulharský premiér Nikolaj Denkov, německý kancléř Olaf Scholz a lucemburský premiér Luc Frieden (zleva) hovoří během kulatého stolu na summitu EU v Bruselu ve čtvrtek 1. února 2024.

Dlouhodobý rozpočet by měl být pružnější

Po jednání s členskými státy EU dosáhli poslanci Evropského parlamentu dohody o revizi dlouhodobého rozpočtu EU, která řeší nepředvídané problémy, jako je ruská invaze na Ukrajinu.

Přečíst článek

Valentýnské tipy pro dokonalý účes od Dreame

Valentýn je za dveřmi, a co by bylo lepšího než oslavit lásku s dokonalým účesem? Dreame Hair Glory Hair Dryer je tedy, aby vám pomohl dosáhnout právě toho. Tento vysoušeč vlasů není jen dalším přístrojem ve vaší koupelně. Díky svému elegantnímu designu a špičkové technologii se stane vaším nejlepším pomocníkem nejen na Valentýna.

Přečíst článek

Léčiva mají být k dispozici hlavně pacientům a ne distributorům

Horkým zdravotnickým tématem posledních týdnů je pozměňovací návrh k novele zákona o léčivech, takzvaný chráněný distribuční kanál léčiv. Typický poslanecký přílepek, který s touto novelou vlastně ani nesouvisí, je standardní ukázkou toho, jak se zákony připravovat nemají.

Přečíst článek

ECB kritizuje banky za přílišnou váhavost

Evropská centrální banka (ECB) zastává názor, že banky v eurozóně dělají příliš málo pro boj proti změně klimatu a řízení souvisejících rizik. EU chybí na přibližování se ke stanoveným cílům do roku 2030 skoro půl bilionu eur ročně, píše německý list Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Přečíst článek
O sídle agentury proti praní špinavých peněz rozhodne veřejné slyšení

O sídle agentury proti praní špinavých peněz rozhodne veřejné slyšení

Devět uchazečů o hostitelství budoucí agentury EU pro boj proti praní špinavých peněz a financování terorismu představí 30. ledna v sídle Evropského parlamentu v Bruselu své kandidatury na veřejném slyšení.

Přečíst článek
Ursula von der Leyenová v únoru oznámí zájem pokračovat v pozici šéfky Evropské komise

Von der Leyenová by měla 19. února oznámit kandidaturu číslo dvě

Předsedkyně Evropské komise podle dvou osob obeznámených s jejími plány oznámí svůj zájem o pokračování v úřadu na zasedání CDU v Berlíně, píše portál Politico.

Přečíst článek
Europoslanci chystají misi na podporu hospodářské dohody se Švýcarskem

Europoslanci chystají misi na podporu hospodářské dohody se Švýcarskem

Ve Švýcarsku se formuje odpor proti jednání s Evropskou unií o hospodářském sbližování. Poslanci Evropského parlamentu se nyní snaží o zprostředkování. Existují však zásadní rozpory, informuje německý deník Handelsblatt.

Přečíst článek

Revoluce ve vaší kapse. Samsung představil telefony Galaxy S24 s umělou inteligencí

Společnost Samsung představuje nové telefony Galaxy S24, Galaxy S24+ a Galaxy S24 Ultra. Vstupuje tím do nové éry mobilní umělé inteligence Galaxy AI. S nejnovějšími telefony legendární série S přichází důležité změny v každodenním životě, od komunikace bez jakýchkoliv překážek po nevídané kreativní možnosti.

Přečíst článek
David Šnajdr, ředitel české pobočky XTB

Stále více Čechů realizuje své plány pomocí pasivního investování

Investování dnes už není jen pro vyvolené, kteří mají nadstandardní znalosti trhu nebo velký kapitál. Dostupnost investic je na nejvyšší úrovni v historii. Díky nástrojům tzv. pasivního investování se do nich může pustit každý i s minimem prostředků.

Přečíst článek
Ředitel a jednatel SYNER JUDr. Robert Špott, MBA

Třetina celkové roční stavební produkce vzniká v Praze a středních Čechách

Ačkoliv meziročně mírně poklesl celkový objem tuzemské stavební produkce, stále platí, že největší boj o zakázky se odehrává v hlavním městě a středních Čechách. O rekapitulaci loňského roku jsme požádali pana Roberta Špotta (na snímku), ředitele přední tuzemské stavební společnosti – firmy SYNER.

Přečíst článek

Už jste se někdy naštvali u WordPressu? Aneb kam směřuje správa digitálního obsahu

Spousta zakladatelů řeší v počátečních fázích podnikání to, že potřebují pro svůj business web nebo aplikaci. Většinu z nás napadne pravděpodobně jednoduchá cesta, kterou je si tento web vytvořit pomocí WordPressu. Je to poměrně snadné a zvládne to i méně technicky zkušený člověk.

Přečíst článek

Vyzkoušejte zdravotní benefity Nordic Walkingu

Ukážeme vám, že Nordic Walking, tedy chůze v terénu se speciálními holemi může mít zdravotní benefity pro všechny věkové kategorie. Procvičíte při něm téměř celé tělo, což přináší mnoho zdravotních benefitů. Nordic Walking je vhodný pro široké spektrum lidí bez ohledu na věk či fyzickou kondici. Pokud hledáte zábavný a účinný způsob, jak zlepšit fyzičku a celkové zdraví, měli byste určitě dát Nordic Walkingu šanci.

Přečíst článek
Lídr kandidátky Pirátů Marcel Kolaja

Kolaja: V EU se rozhoduje o naší budoucnosti, a je důležité u toho být

Pokud se nám nepodaří projít správnou cestou pro ekonomickou transformaci, která tak jako tak nastane, může to mít velmi zásadní dopady na kvalitu života lidí, na jejich životní úroveň, varuje europoslanec, kvestor Evropského parlamentu a lídr kandidátky Pirátů Marcel Kolaja.

Přečíst článek
Evergreen Ďáblice nabízí poslední byty a rodinné domy

Evergreen Ďáblice nabízí poslední byty a rodinné domy

Druhá etapa rezidenčního projektu lokalizovaného do klidné části Starých Ďáblic na Praze 8 byla úspěšně dokončena a zkolaudována. V prodejním katalogu zbývají praktické byty v dispozici 2+kk a poslední řadové domy se čtyřmi samostatnými pokoji, garáží a zahradou.

Přečíst článek

News box

Rusko plánuje posílat do Číny přes Kazachstán přibližně 3️⃣5️⃣ miliard metrů krychlových zemního plynu ročně. Agentuře TASS to řekl velvyslanec Kazachstánu v Rusku Dauren Abajev. To odpovídá zhruba kapacitě přepravy plynovodu Síla Sibiře, kterým nyní proudí ruský plyn do Číny. Jeho kapacita by měla do roku 2025 dosáhnout 38 miliard metrů krychlových.
Ruské úřady zahájily trestní řízení proti ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému a umístily ho na 📜 seznam hledaných osob. Informovala o tom dnes agentura TASS s odkazem na oficiální záznamy ruského ministerstva vnitra.
Investiční firmě Berkshire Hathaway miliardáře Warrena Buffetta 📈 vzrostl v prvním čtvrtletí provozní zisk o 3️⃣9️⃣ procent na rekordních 11,22 miliardy dolarů (261,1 miliardy korun). Zisk podpořily silné pojišťovací operace, vyplývá z dnešního prohlášení. Společnost také zřejmě prodala značný podíl akcií firmy Apple.
Počet obětí záplav způsobených silnými dešti na jihu Brazílie se zvýšil na 5️⃣6️⃣. Dalších 67 lidí se stále pohřešuje. Uvedl to podle agentury AFP úřad civilní obrany státu Rio Grande do Sul. Poslední bilance hovořila o 37 mrtvých.

V Tlumačově na Zlínsku hoří kovový šrot, na místě zasahuje 13 jednotek 👨‍🚒 hasičů. Vyhlášen byl třetí ze čtyř stupňů požárního poplachu. Nikdo nebyl zraněn, příčinu požáru i výši škody zjišťuje vyšetřovatel, řekl mluvčí hasičů Pavel Řezníček. Vedení obce kvůli dýmu vyzvalo obyvatele, aby nevětrali.

Ruská protivzdušná obrana nad okupovaným Krymem sestřelila čtyři 🚀 rakety dlouhého doletu (ATACMS) vyráběné Spojenými státy. Podle agentury Reuters to dnes uvedlo ministerstvo obrany v Moskvě. Spojené státy tento typ raket Ukrajině bránící se více než dva roky ruské agresi začaly dodávat v uplynulých týdnech.
Delegace palestinského hnutí Hamás přijela do Egypta na zprostředkovaná jednání o 🤝 příměří v Pásmu Gazy a propuštění rukojmích, informovala dnes egyptská média. V Gaze proti Hamásu už skoro sedm měsíců válčí Izrael v odvetě za teroristické útoky z loňského 7. října.
Spojené státy jednají s blízkými partnery o poskytnutí pomoci Ukrajině až 5️⃣0️⃣ miliard dolarů (1,2 bilionu korun). Tyto peníze by pak byly spláceny z neočekávaných zisků ze státních ruských aktiv zmrazených převážně v Evropě, ze kterých stále plynou úroky. Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje. Číst více
Ceny komodit na světových trzích letos spíše 📈 rostou, jejich pokles z počátku roku vystřídalo v březnu a v dubnu zdražování. Výrazně zdražila ropa, měď, nikl, zlato, stříbro a hlavně kakao. Naopak zlevnilo uhlí, cukr nebo obiloviny. Hlavní komoditní index agentury Bloomberg od začátku roku do konce dubna vykazoval nárůst 2,5 procenta.
Výsledky nedávné cesty do Spojených států jsou podle premiéra Petra Fialy (ODS) 👍 vynikající. Mezi státy je hluboká vzájemná důvěra, řekl Fiala. K uskutečnění návštěvy podle něj přispělo, že Česko je pod současnou vládou aktivním hráčem na mezinárodní scéně a má jasné postoje k bezpečnostním hrozbám.
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme