Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zadluženou digitální poštu Stamps.com koupí za téměř 150 miliard soukromý fond

Dolary, ilustrační foto
Pixabay
 ČTK

Soukromý investiční fond Thoma Bravo koupí za 6,6 miliardy dolarů (143,3 miliardy korun) včetně dluhu firmu Stamps.com. Ta nabízí internetové poštovní služby.

Reklama

Oznámený obchod je další z řady letošních akvizic fondu Thoma Bravo, který se zaměřuje na technologické a softwarové firmy. Akcionáři Stamps.com obdrží za jednu akcii 330 dolarů, což ve srovnání se čtvrteční závěrečnou cenou akcií na burze představuje prémii 67 procent. Akcie firmy v reakci na zprávu zpevnily téměř o 64 procent na 323 dolarů, čímž se přiblížily nabízené ceně. Dohoda by měla být dokončena ve třetím čtvrtletí.

Thoma Bravo je jedním z největších soukromých investorů zaměřených na software. Ve správě má aktiva zhruba za 78 miliard dolarů a vlastní firmy, jako je poskytovatel informačních technologických služeb SolarWinds a firma zabývající se kybernetickou bezpečnostní McAfee. Letos již oznámila převzetí poskytovatele bezpečnostního softwaru Proofpoint, datových řešení Talend či výrobce podnikového softwaru QAD.

Start-up, ilustrační foto

Londýn po brexitu neosiřel. Přilákal rekordní investice do fintechů

Investoři vložili v letošním prvním pololetí do londýnských finančně technologických start-upů rekordních 5,3 miliardy dolarů (115,9 miliardy korun). V meziročním srovnání je to více než dvojnásobek. Dokazuje to, že britská metropole navzdory brexitu zůstává centrem fintechů.

Přečíst článek

Akcie okamžitě posílily

Stamps.com patří mezi průkopníky digitálních poštovních služeb. Zaměřuje se na malé podniky a domácí kanceláře. Umožňuje jim vytisknout si dokumenty pro zaslání poštovní zásilky schválené americkou poštovní službou přímo z jejich pracoviště. Má téměř 732 tisíc měsíčních předplatitelů a spolupracuje i se společností Microsoft.

Akcie Stamps.com loni stouply o 135 procent. Letos si zatím připsaly kolem 0,8 procenta.

Sazka, ilustrační foto

Sazka míří na burzu, zvažuje Londýn

Loterijní společnost Sazka podle agentury Bloomberg oživuje svůj záměr vstoupit na burzu, pravděpodobně londýnskou. Sveze se na vlně pandemických levných peněz.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Česká pošta, ilustrační foto

Lukáš Kovanda: Česká pošta se zdražováním služeb nekončí. Další chystá na leden

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme