Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vydavatel knih Dana Browna i Danielle Steelové odpískal koupi svého rivala

Nakladatelství Penguin Random House odpískal koupi rivala -  firmu Simon & Schuster.
ČTK
 ČTK

Největší světové nakladatelství Penguin Random House ustoupilo od plánu koupit za 2,18 miliardy dolarů (51,8 miliardy korun) svého rivala, firmu Simon & Schuster.

Reklama

Německá firma Bertelsmann, majitel Penguin Random House, uvedla, že se nehodlá odvolat proti dřívějšímu verdiktu amerického soudu, píše agentura DPA. Soud na konci října akvizici zakázal, protože spojení dvou gigantů na knižním trhu by podle něj drasticky snížilo konkurenci a mohlo by také vést k nižším honorářům pro autory.

Spojení dvou velkých nakladatelských domů napadlo americké ministerstvo spravedlnosti před rokem. Podle něj by takto vzniklá firma kontrolovala téměř polovinu trhu s právy na vydávání bestsellerů, nejbližší konkurent by ve srovnání s takovým gigantem byl zhruba poloviční.

Pětimiliardové odstupné 

Bertelsmann se podle agentury Reuters neúspěšně pokoušel přesvědčit firmu Paramount Global, majitele Simon & Schuster, aby prodloužili platnost vzájemné dohody o obchodu a odvolali se proti rozhodnutí soudu.

Bob Iger se vrací šéfovat Disney

Robert Iger se vrací do Disneyho. Zachrání ho stejně jako Jobs Apple?

Dlouhá léta patřil k nejlépe hodnoceným a placeným manažerům světa. Vedl největší zábavní společnost světa, která za jeho působení prošla krizí takřka bez problémů. Byl u největších dealů zábavního průmyslu, stál za nákupem Pixaru, Marvelu, Lucasfilmu i konkurenčního studia Fox. Kvůli poslednímu obchodu dokonce zahodil i šanci stát se americkým prezidentem.

Přečíst článek

Po rozvázání dohody zaplatí Penguin Paramountu odstupné ve výši 200 milionů dolarů (4,75 miliardy korun), píše Reuters.

Penguin Random House vydává například knihy Zadie Smithové, Dana Browna či Danielle Steelové. U nakladatelství Simon & Schuster své knihy vydávají například Stephen King, Jennifer Weinerová nebo Hillary Clintonová.

Až 90 procent amerického knižního trhu ovládá pět velkých hráčů - kromě Penguin Random House a Simon & Schuster jsou to nakladatelství HarperCollins, Macmillan a Hachette.

Píšu další knihu. Bude tam i Dozimetr, prozradila exprimátorka Krnáčová v podcastu

Dozimetr byla válka českých a moravských gangů, zaznělo v třetím díle podcastu Marcely Fialkové Nekorektní dvojka, jehož hostem byla bývalá pražská primátorka Adriana Krnáčová.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme