Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Uber v Rusku dojezdil, Yandex koupil jeho podíl ve společném podniku

Uber
iStock
 ČTK

Americká společnost Uber končí své působení v Rusku. Ruský technologický gigant Yandex oznámil, že koupil za 702,5 milionu dolarů (zhruba 15 miliard korun) její podíl ve společném podniku pro provoz taxislužby. Yandex se tak stane jediným vlastníkem podniku s názvem Yandex.Taxi.

Reklama

Yandex již v roce 2021 koupil od Uberu podíly v jejich několika společných podnicích zaměřených na doručování jídla a na technologie automatického řízení.

Kreml v Moskvě

USA rozšíří sankční seznamy o další stovky Rusů, třeba o gubernátory

Spojené státy zřejmě tento týden uvalí nové sankce na asi 200 lidí a subjektů z Ruska, uvedl list The Wall Street Journal s odvoláním na zdroje obeznámené s věcí. Jde o součást balíku, který připravuje administrativa prezidenta Joea Bidena a který obsahuje také další vojenskou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě 460 milionů dolarů (10,25 miliardy korun).

Přečíst článek

V současnosti odchody firem z Ruska vyžadují souhlas zvláštního výboru ruské vlády. Je to důsledek odlivu kapitálu a rozsáhlých hospodářských sankcí ze strany západních zemí po loňském zahájení ruského útoku na Ukrajinu.

Uber převezme taxislužbu na pražském letišti

Zakázka roku. Uber převezme taxislužbu na pražském letišti

Taxislužbu na Letišti Václava Havla Praha bude od jara příštího roku nově provozovat společnost Uber. Zvítězila v koncesním řízení, do kterého se přihlásili dva uchazeči. Uber v něm garantoval pevně stanovenou cenu jízdy předem či zajištění dopravní obslužnosti v režimu 24 hodin denně, uvedla mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková. Dosud provozují smluvní taxislužbu na letišti společnosti TAXI Praha a FIX.

Přečíst článek

Pravidla zavedená v prosinci stanoví, že prodej ruských aktiv zahraničními podniky je povolen v případě, že prodávající po nezávislém ohodnocení těchto aktiv poskytne slevu 50 procent. Společnost Yandex uvedla, že transakce potřebný souhlas získala, o žádné slevě se však nezmínila, píše Reuters.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Musk se chlubí, že zabránil jaderné válce. Kvůli němu jsme jí ale blíž, míní věhlasný politolog

Musk se chlubí, že zabránil jaderné válce. Kvůli němu jsme jí ale blíž, míní věhlasný politolog

Přečíst článek

Německé přístavy jsou plné LNG tankerů. Rusové nedodají Evropě ani kubík plynu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme