Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tržby rostly nad očekávání, ale čtvrtletní zisk majitele Googlu klesl

Americké technologické společnosti Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google, klesl v prvním čtvrtletí čistý zisk na 15,05 miliardy dolarů.
Ryan Quick / Creative Commons / CC BY 2.0
 ČTK

Americké technologické společnosti Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google, klesl v prvním čtvrtletí čistý zisk na 15,05 miliardy dolarů (zhruba 323 miliard korun) z 16,44 miliardy dolarů před rokem. Tržby se však meziročně zvýšily o téměř tři procenta na 69,79 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti Refinitiv odhadovali v průměru na 68,95 miliardy dolarů.

Reklama

Firma Alphabet těžila z překvapivě silných příjmů z reklamy a z růstu poptávky po cloudových službách. Společnost ve výsledkové zprávě rovněž uvedla, že hodlá odkoupit zpět vlastní akcie v hodnotě až 70 miliard dolarů. Akcie podniku si po zveřejnění výsledků připisovaly více než čtyři procenta.

Apple chystá novou funkcionalitu, která umožní dědit dědit emailové schránky nebo profily na sociálních sítích.

Brusel zpřísnil pravidla pro internetové obry. Musí víc dbát na soukromí uživatelů

Velké internetové firmy jako Google, Facebook, Amazon, Apple či Alibaba budou od srpna muset dodržovat přísnější pravidla ochrany práv a potřeb uživatelů. Evropská komise v úterý stanovila seznam 19 „velmi velkých internetových platforem“, na něž se budou vztahovat zvláštní podmínky v rámci loni schváleného aktu o digitálních službách (DSA). Společnosti ze seznamu budou muset více dbát na soukromí uživatelů či důsledněji postupovat proti nelegálnímu obsahu či dezinformacím.

Přečíst článek

Google je největším internetovým vyhledávačem na světě a jedničkou na světovém trhu s internetovou reklamou. Poptávku po reklamě v poslední době brzdí zpomalování hospodářského růstu. Tržby divize Googlu z reklamy se však v prvním čtvrtletí snížily pouze nepatrně, a to na 54,55 miliardy dolarů z 54,66 miliardy před rokem.

Šéf technologické firmy Alphabet Sundar Pichai

Šéf Alphabetu Sundar Pichai loni vydělal skoro pět miliard

Šéf technologické firmy Alphabet, pod kterou spadá internetový vyhledávač Google, Sundar Pichai si v loňském roce vydělal celkově 226 milionů dolarů, v přepočtu skoro pět miliard korun. To je zhruba 800krát více, než průměrný výdělek zaměstnance této firmy, napsala agentura Reuters s odkazem na údaje zveřejněné společností. Alphabet nedávno oznámil úspory a snížení počtu svých zaměstnanců.

Přečíst článek

„Výnosy i čistý zisk Alphabetu za první čtvrtletí roku 2023 překonaly odhady trhu. Navzdory zhoršeným makroekonomickým podmínkám se velmi dobře dařilo reklamnímu byznysu,” řekl k výsledkům analytik XTB Tomáš Cverna. „Obecně lze výsledky navzdory aktuálnímu makroekonomickému prostředí vnímat pozitivně,” dodal.

Microsoftu se daří, softwarový gigant zvýšil čtvrtletní zisk i tržby

Americký softwarový gigant Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil čistý zisk meziročně o devět procent na 18,3 miliardy dolarů (téměř 400 miliard korun). Jeho tržby stouply o sedm procent na 52,9 miliardy dolarů. Výsledky firmy překonaly očekávání analytiků.

Přečíst článek

Společnost Alphabet začátkem roku oznámila, že propustí asi 12 tisíc lidí, což představuje více než šest procent její pracovní síly. Připojila se tak k řadě dalších technologických podniků, které snižováním počtu zaměstnanců reagují na zpomalování hospodářského růstu.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme