Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Toyota vládne automobilovému světu. V prodejích vozů vytvořila nový světový rekord

Toyota loni dosáhla rekordního prodeje, zůstala jedničkou na světovém trhu
ČTK
 ČTK

Japonská automobilka Toyota Motor loni zvýšila prodej o 7,2 procenta na 11,2 milionu vozů, což je podle agentury AFP nový světový rekord. Japonská firma tak už čtvrtým rokem za sebou zůstala největším prodejcem automobilů na světě před německým konkurentem Volkswagen.

Reklama

Toyota v loňském roce těžila ze zlepšení situace v dodavatelských řetězcích a ze stabilní poptávky v Severní Americe a v Evropě, uvedla agentura Bloomberg. Japonská automobilka uvedla, že vloni zvýšila výrobu o 8,6 procenta na 11,5 milionu aut.

Volkswagen už dříve oznámil, že za loňský rok zvýšil odbyt o 11,8 procenta na 9,2 milionu vozů. Součástí Volkswagenu je i Škoda Auto, jejíž odbyt se loni zvýšil o 18,5 procenta na 866 800 vozidel.

Škoda Auto loni dodala 866 800 vozů

Škoda Auto loni dodala 866 800 vozů, daří se jí na trzích v Německu a Británii

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto dodala v loňském roce celosvětově 866 800 vozů, o 18,5 procenta víc než předloni. Důvodem je růst odbytu na klíčových trzích, na největším trhu v Německu o 17,6 procenta. Mezi modely se nejvíce zvedly prodeje plně elektrického modelu Enyaq, a to o 52,1 procenta.

Přečíst článek

Toyota se v poslední době potýká se skandály kolem dceřiných společností Daihatsu, Hino Motors a Toyota Industries, které zahrnují nesrovnalosti při certifikačních testech aut a motorů a které by mohly uškodit její globální pověsti v oblasti kvality a bezpečnosti, napsala agentura Reuters.

„Rád bych vyjádřil svou nejhlubší omluvu zákazníkům i akcionářům za nepříjemnosti a obavy způsobené nesrovnalostmi ve společnostech Hino Motors, Daihatsu a Toyota Industries,“ uvedl prezident automobilky Akio Tojoda.

Muskova firma Neuralink implantovala mozkový čip prvnímu člověku

Muskova firma Neuralink už dloube lidem do hlavy. První člověk dostal mozkový čip

Společnost Neuralink miliardáře Elona Muska oznámila, že v neděli byl prvnímu člověku implantován její mozkový čip. Pacientovi se daří dobře, napsala firma podle agentury Reuters v pondělí na síti X. Čipy mají umožnit postiženým pacientům znovu se pohybovat a komunikovat.

Přečíst článek

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme