Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Daimler Trucks má otevřenou cestu na burzu. Akcionáři schválili odtržení divize

Daimler, ilustrační foto
Daimler

Akcionáři německého automobilového koncernu Daimler na dnešní mimořádné valné hromadě schválili oddělení divize výroby nákladních automobilů a autobusů Daimler Truck. Předpokládá se, že s akciemi odděleného podniku se v prosinci začne obchodovat na burze.

Reklama

Daimler plány na oddělení divize a uvedení jejích akcií na burzu představil začátkem února. Koncern tehdy rovněž uvedl, že jeho zbývající část zahrnující výrobu osobních aut se v budoucnu přejmenuje na Mercedes-Benz.

Tesla, ilustrační foto

V Norsku kralují elektromobily. Nejvíc frčí Tesla, boduje ale i Enyaq od Škody

V Norsku se v září prodalo rekordní množství elektromobilů. Jejich podíl na všech 17 992 prodaných vozech vystoupil na 77,5 ze 61,5 procenta loni. Největší zájem byl o modely od výrobce Tesla.

Přečíst článek

Daimler Truck se podle agentury DPA považuje za jedničku na globálním trhu s nákladními vozy. Divize zaměstnává po celém světě přes 100 tisíc lidí. „Dnešek je historickým dnem,“ prohlásil její šéf Martin Daum.

Obě části koncernu by podle Daimleru měly být díky rozdělení schopny lépe reagovat na rychle se měnící podnikatelské prostředí. Daimler si v divizi výroby nákladních automobilů a autobusů ponechá 35 procent podílu.

Daniel Beneš, generální ředitel skupiny ČEZ, ilustrační foto

Šéf ČEZ Beneš: Do konce roku rozhodneme, s kým postavíme gigafactory

Skupina ČEZ chce do konce roku rozhodnout, s kým postaví továrnu na baterie v areálu bývalé hnědouhelné elektrárny Prunéřov I na Chomutovsku. První fáze projektu by mohla být hotova kolem roku 2025. Novinářům to řekl ředitel společnosti Daniel Beneš.

Přečíst článek

„Daimler se mění ve dvě silné a nezávislé firmy. Na jedné straně jsou to osobní auta a dodávky, na straně druhé nákladní automobily a autobusy,“ uvedl šéf Daimleru Ola Källenius. Upozornil, že osobní auta a nákladní vozidla představují dvě naprosto odlišné oblasti podnikání.

Källenius rovněž uvedl, že poptávka po automobilech je nyní silná. Dodal nicméně, že její uspokojování komplikuje nedostatek elektronických součástek, například čipů. „Pracujeme se svými partnery na normalizaci situace. Nedostatek polovodičů však bude citelný také v příštím roce,“ dodal.

Netflix, ilustrační foto

Analýza: Big Tech firmy chtějí do herního průmyslu. Zatím jim to moc nejde

Netflix koupil první herní studio a Amazon konečně vydal svou očekávanou onlinovku Nový svět. Naplní se konečně predikce, že Big Tech firmy začnou vydělávat na herní branži?

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme