Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

TikTok se snaží ujistit vlády, že citlivé údaje chrání. Datová centra otevře v Evropě

Čínská sociální síť TikTok plánuje otevřít dvě nová datová centra v Evropě.
ČTK
 ČTK

Čínská sociální síť TikTok plánuje otevřít dvě nová datová centra v Evropě. Tento krok by mohl zmírnit obavy o bezpečnost dat uživatelů a zmírnit tlak regulačních orgánů na firmu. Na blogu to oznámil manažer firmy pro evropské aktivity Rich Waterworth.

Reklama

TikTok se snaží ujistit vlády a regulační úřady, že k osobním údajům uživatelů nemá přístup a že s obsahem nemůže manipulovat vládnoucí komunistická strana Číny ani nikdo jiný pod vlivem Pekingu. Aplikaci pro sdílení krátkých videí vlastní čínská společnost ByteDance.

Waterworth uvedl, že firma je v pokročilé fázi plánu na vybudování druhého datového centra v Irsku. Jedná také o zřízení třetího datového centra v Evropě.

Výkonný ředitel TikToku Shou Zi Chew bude vypovídat před výborem Kongresu.

Jaký máte vztah ke komunistické straně a co děláte s daty? Šéfa TikToku čeká grilování v Kongresu

Výkonný ředitel firmy provozující sociální síť TikTok Shou Zi Chew bude 23. března vypovídat před výborem pro energetiku a obchod americké Sněmovny reprezentantů. Kongresmany bude zajímat dopad TikToku na mladé uživatele, jeho vztah k čínské komunistické straně a zacházení s daty svých uživatelů. Shou bude jediný, kdo bude takto vypovídat.

Přečíst článek

TikTok také uvedl, že v období od loňského srpna do letošního ledna měl v EU v průměru 125 milionů aktivních uživatelů měsíčně. To firmu vystaví přísnějším pravidlům EU pro on-line obsah označovaných jako zákon o digitálních službách. Ten označuje firmy s více než 45 miliony uživatelů za velmi velké internetové platformy a požaduje od nich řízení rizik, externí a nezávislý audit, sdílení dat s úřady a výzkumníky a přijetí kodexu chování, uvedla agentura Reuters.

S akciemi hrál ruletu. Před rokem byl dolarovým milionářem, teď prodává v lahůdkách

Myslel si, že je jako obchodník na finančních trzích neporazitelný. Jeho portfolio mělo v jednu chvíli hodnotu 1,5 milionu dolarů. O vše ale přišel. A nyní pracuje v lahůdkářství v Las Vegas za v přepočtu 300 korun na hodinu.

Přečíst článek

Internetové platformy a vyhledávače mají podle nařízení Evropské komise (EK) do 17. února zveřejnit své měsíční počty aktivních uživatelů. Velmi velké internetové platformy pak mají čtyři měsíce na splnění pravidel, jinak jim hrozí pokuty.

CEO YouTube Susan Wojcická oznámila, že ve funkci končí.

Generální ředitelka YouTube končí, chce se věnovat rodině

Susan Wojcická ve čtvrtek oznámila, že odstupuje ze své funkce generální ředitelky YouTube. Nahradí ji dosavadní produktový ředitel Neal Mohan, uvedl CNBC.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Výkonný ředitel TikToku Shou Zi Chew bude vypovídat před výborem Kongresu.

Jaký máte vztah ke komunistické straně a co děláte s daty? Šéfa TikToku čeká grilování v Kongresu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme