Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tenerife stále hoří. Sedm procent území lehlo popelem, hořelo i na Elbě

Na Tenerife shořelo šest procent území, plameny postupují pomaleji
ČTK
 ČTK

Požár na španělském ostrově Tenerife stále postupuje, hasiči ale hlásí pokroky a předpokládají, že ho budou mít už brzy pod kontrolou. Aktuální situaci popsal zástupce vlády Kanárských ostrovů Manuel Miranda.

Reklama

Oheň dosud zničil skoro 15 tisíc hektarů porostu, tedy více než sedm procent plochy ostrova. Dál s ním bojuje na 250 hasičů a dvě desítky letadel, napsala agentura DPA. Kvůli požáru se v pondělí musely evakuovat stovky rekreantů na italském ostrově Elba, napsala agentura ANSA.

„Nebude to jednoduché..., ale doufáme, že oheň budeme mít během následujících dní plně pod kontrolou," řekl Miranda o situaci na Tenerife. Místní hasiči uvedli, že noc na dnešek byla klidná a optimistická je dál i bilance, podle které zatím nebyl zničen ani jeden dům a nikdo neutrpěl zranění.

FOTOGALERIE: Podívejte se na aktuální snímky z Tenerife

Požáry, které na Tenerife pokračují v severní a severovýchodní části ostrova v Atlantiku šestým dnem, nezasáhly žádná letoviska. Odhaduje se nicméně, že evakuovat se kvůli nim muselo na 13 tisíc lidí. Podle úřadů je ale výhled optimistický a část z nich se možná bude moci vrátit domů už v příštích dnech. Na český zastupitelský úřad se kvůli požárům na Tenerife neobrátili žádní turisté z ČR, uvedla česká ambasáda v Madridu.

Na toskánském ostrově Elba požár v pondělí večer zachvátil porost mezi obcemi Rio Marina a Porto Azzurro, evakuovat se museli mimo jiné turisté ze dvou kempů, celkem se muselo přesunout do bezpečí 700 lidí. České velvyslanectví v Římě se k situaci zatím nevyjádřilo. Oheň hasily i dva vrtulníky a dva letouny Canadair, uvedla ANSA. Podle úřadů nejspíš požár někdo založil úmyslně a oheň se rozšířil i kvůli suchu a silnému větru, shořela plocha o rozloze 14 hektarů.

Kominíků v Česku přibývá, kvůli drahým energiím stoupá i počet jejich zakázek

V Česku přibývají kominíci. I kvůli drahým energiím se zvyšuje se počet jejich zakázek

Kominictví v Česku v poslední době opět nabývá na významu. Počet kominických živností se v posledních čtyřech letech do konce loňského roku zvýšil o více než desetinu na 3351. Navíc jim nyní výrazněji přibývají zakázky, lidé totiž kvůli dražším energiím stále častěji přecházejí k alternativnímu vytápění a zprovozňují tak dlouhodobě nevyužívané komíny, uvedl to prezident tuzemského Společenstvo kominíků ČR Jaroslav Schön.

Přečíst článek

Ruský prezident Vladimir Putin

V Rusku vyjdou aktualizované učebnice dějepisu. Je to propaganda, říká tamní učitel

V Rusku se za vlády Vladimira Putina v Kremlu píší i učebnice dějepisu. Poradce ruského prezidenta Vladimir Medinskij vydal čtyři učebnice určené pro školáky ve věku od 16 do 18 let, ve kterých přináší zcela zrevidovanou interpretaci rozpadu Sovětského svazu, Putinovy éry i příčin války na Ukrajině, píše agentura Reuters.

Přečíst článek

Loft na Hřebenkách od studia Formafatal

FOTOGALERIE: Bazén na střeše i koupelna se skleněnou zdí. Bydlení v loftech se v Česku rozmohlo

Lofty si nejprve zamilovali umělci. Naplňovali jejich představu o levném bydlení. Z rekonstrukcí továren se ale stal trend a lofty už mnohem častěji představují to nejluxusnější bydlení, třeba i s bazénem na střeše.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme