Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Oheň na Havaji způsobil škody až za šest miliard dolarů, uvedla agentura Moody's

Moody's odhaduje škody z požárů na havajských ostrovech až na šest miliard dolarů
ČTK
 ČTK

Ekonomická škoda, kterou na dvojici havajských ostrovů způsobily lesní požáry, by mohla dosáhnout až šest miliard dolarů (až 133,1 miliardy korun), odhadla to mezinárodní ratingová agentura Moody's.

Reklama

Jeho spodní hranici stanovila na čtyři miliardy dolarů. Divize agentury Risk Management Solutions však ve své zprávě uvedla, že většinu škod by mělo pokrýt pojištění, a to v rozsahu přibližně 75 procent nebo i více.

FOTOGALERIE: Oheň pustoší také španělský ostrov Tenerife

Téměř dva týdny po sérii lesních požárů úřady na havajském ostrově Maui pohřešují přibližně 850 lidí. Jeden z požárů v první polovině měsíce zabil nejméně 114 lidí, když se za silného větru velmi rychle rozšířil ze suché vegetace do města Lahaina. V letovisku a někdejším centru havajského království plameny poničily přes 2000 budov. Podle zprávy agentury Moody's se očekává, že většina škod vznikla právě v městě Lahaina. Hořelo také na sousedním „Velkém ostrově" Havaj.

„V případě této události se očekává notné zvýšení následných škod v důsledku vlivu ostrova na dodavatelské řetězce, obecně vysokých nákladů na stavební práci, inflačních dopadů během očekávané dlouhé doby obnovy a potenciálních požadavků na vyhlášky a zákony," uvedl Rajkiran Vojjala, který je divizi Risk Management Solutions viceprezidentem pro modelování.

Na Tenerife shořelo šest procent území, plameny postupují pomaleji

Tenerife stále hoří. Sedm procent území lehlo popelem, hořelo i na Elbě

Požár na španělském ostrově Tenerife stále postupuje, hasiči ale hlásí pokroky a předpokládají, že ho budou mít už brzy pod kontrolou. Aktuální situaci popsal zástupce vlády Kanárských ostrovů Manuel Miranda.

Přečíst článek

První 15 metrů dlouhý a 10 metrů vysoký dřevěný příhradový nosník je 11. července 2023 nasazován na své místo v katedrále Notre Dame během její obnovy po masivním požáru před čtyřmi lety.

FOTOGALERIE: Katedrála Notre-Dame dostala nový, sedmitunový krov. Připomeňte si požár, který jej zničil

Pařížská katedrála Notre-Dame, kterou před čtyřmi lety výrazně poničil požár, má nový dubový krov. Několikatunovou konstrukci do centra francouzské metropole dopravili po řece Seině na lodi tak velké, že kvůli tomu na několik hodin museli přerušit ostatní lodní dopravu. Podívejte se ve fotogalerii, jak celá akce probíhala, i na požár před čtyřmi lety.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme