Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tak už i Alfa Romeo. Automobilka představila svoje první plně elektrické auto

Elektromobil Alfa Romeo Milano
Alfa Romeo
 ČTK

Automobilka Alfa Romeo uvedla na trh své první plně elektrické auto. Sportovní vůz Milano, který se vyrábí v Polsku, je pojmenovaný podle města, kde byla značka roku 1910 založena. Elektromobil má baterii o kapacitě 54 kWh, díky níž v základní verzi ujede až 410 kilometrů, uvedla v prohlášení skupina Stellantis, pod níž značka Alfa Romeo spadá.

Reklama

Italská média uvádí, že elektromobil stojí, bez zahrnutí státní podpory, 39 500 eur (zhruba jeden milion korun) a hybrid 29 900 eur. Vůz se zakládá na modulární platformě CMP, kterou vyvinul francouzský koncern PSA před spojením s italsko-americkou automobilkou Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Vyrábí se v polském městě Tychy, které leží ve Slezském vojvodství.

FOTOGALERIE: Prohlédněte si nový vůz Alfa Romeo

Značka Alfa Romeo prošla pod taktovkou skupiny Stellantis obratem a v roce 2022 zahájila obměnu své modelové řady uvedením kompaktního sportovně-užitkového vozu (SUV) Tonale. Automobilka minulý měsíc potvrdila, že do roku 2027 chce mít výhradně elektrickou modelovou řadu.

V loňském roce prodala Alfa Romeo v Evropě, tedy na svém největším trhu, přes 50 tisíc vozů. Díky modelu Tonale, který loni uvedla také jako hybrid, své prodeje meziročně zvýšila o 52 procent.

V Tatře berou konec dieselů vážně. Náklaďák na vodík doplní i ten na baterky

Na projektu bateriového elektromobilu Tatra Trucks spolupracuje se společností Devinn a českou pobočkou nadnárodní korporace společnosti Eaton. Technologická agentura ČR podpoří vývoj elektrického náklaďáku dotací.

Přečíst článek

Německo-česká obchodní a průmyslová komora, zleva Christian Rühmkorf a Bernard Bauer

Německo-české firmy jsou pesimistické. Bojí se slabé poptávky i válečných konfliktů

Je třeba pracovat na tom, aby byli Češi lépe kvalifikovaní. Jinak podniky ztratí konkurenceschopnost, shodují se manažeři.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme