Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Strnadův byznys: Od obchodu se šrotem až po výrobu pracích prášků

Výroba v  Beohemija
Beohemija

Podnikatel Jaroslav Strnad do svého holdingu CE Industries přikoupil srbského výrobce pracích prášků, společnost Beohemija. Jo to poměrně překvapivý krok, skupina dosud podnikala v železničním průmyslu, recyklacích a energetice. Prodávajícím je skupina Preston Holding, která získala Beohemiji v roce 2017 v konkurzu. Strany se dohodly, že cenu transakce nebudou zveřejňovat.

Reklama

„Máme zájem o investice v jihovýchodní Evropě. A zároveň chceme využít zkušenosti majitele a zakladatele naší skupiny Jaroslava Strnada se zhodnocením firem v potížích. Beohemija je v Srbsku velmi silná značka s dobrým produktem, její výkony i tržní podíl lze ale ještě výrazně zlepšit změnami v organizaci výroby i rozvojem vlastní obchodní sítě,” řekl dnes předseda představenstva CE Industries Adam Šotek.

Holding CE Industries uvedl, že posílí management srbské společnosti zkušenými manažery z České republiky i dalších zemí a chce posílit marketing značky, aby se stala známější zejména pro zákazníky v zemích jihovýchodní Evropy. Beohemija je podle něj v Srbsku silná domácí značka produkující prací prášky, aviváže, prášky do myčky, čističe oken a demineralizovanou vodu.

Průmyslník Jaroslav Strnad se rozkročil do jaderného průmyslu.

Průmyslník Strnad se rozkročil do jaderného průmyslu. Koupil Chemcomex

Průmyslník Jaroslav Strnad na přelomu roku koupil třebíčského výrobce potrubních systémů pro jaderné elektrárny Chemcomex. Informaci, která vyplynula z evidence skutečných majitelů firem, jako první přinesl server E15. Deníku ji bez dalších detailů potvrdil Strnadův mediální zástupce Andrej Čírtek. Výše transakce tak nebyla odtajněna.

Přečíst článek

CE Industries je průmyslový holding podnikající na evropských trzích v železniční dopravě, recyklaci surovin a energetice. Je tvořený 14 společnostmi s více než 400 zaměstnanci a obratem převyšujícím 1,8 miliardy korun. Majitelem je Strnad, který je známý také tím, že založil průmyslový holding Czechoslovak Group, který nyní vede jeho syn Michal Strnad.

Beohemija měla v roce 2020 tržby 23 milionů eur (asi 584 milionů korun) a provozní zisk EBITDA necelých pět milionů eur (zhruba 127 milionů korun). Firma zaměstnává více než 200 lidí a sídlí v Bělehradě. I když je Beohemija rentabilní, trápilo jí vysoké zadlužení, kvůli kterému hledal Preston Holding nového strategického investora, dodal dnes holding CE Industries.

Hyundai Centrum Praha

Strnad dostal pokutu za převzetí firem bez povolení antimonopolního úřadu

Holding Czechoslovak Group (CSG), který vlastní miliardář Michal Strnad, dostal pokutu 4,5 milionu korun. Udělil mu ji od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) za to, že v roce 2019 koupil skupinu sedmi firem dřív, než tuto transakci antimonopolní úřad povolil.

Přečíst článek

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Jaroslav Strnad, průmyslník, zakladatel zbrojařského gigantu CSG

Miliardář Strnad starší neztrácí apetit. Finišuje převzetí další české strojírenské firmy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme