Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Sněz teď, zaplať později. Britský Iceland umožní nákup potravin na splátky

Iceland, supermarket v UK
iStock
 ČTK

Britský řetězec supermarketů Iceland Foods umožní svým zákazníkům nakupovat potraviny na splátky. Informovala o tom agentura Bloomberg. Nabídka řetězce přichází v době, kdy se domácnosti v Británii stejně jako v dalších evropských zemích musejí vypořádávat s rostoucími životními náklady.

Reklama

Společnost Iceland Foods oznámila, že její program Iceland Food Club nabídne zákazníkům bezúročné půjčky v hodnotě až 100 liber (téměř 3000 korun), a to ve formě platebních karet, kterými bude možné platit v jejích obchodech. Zákazníci pak budou půjčky splácet prostřednictvím splátek stanovených na deset liber týdně.

„Během této neutuchající krize životních nákladů mají lidé více než kdy jindy problémy s nákupem tolik potřebného zboží každodenní spotřeby,” uvedl šéf společnosti Iceland Foods Richard Walker.

Meziroční tempo růstu spotřebitelských cen v Británii v červnu zrychlilo na 9,4 procenta z květnových 9,1 procenta. Inflace se tak nachází na nejvyšší úrovni za čtyři desetiletí.

Jaká je inflace v Evropě či USA? Padají rekordy staré desítky let

Jaká je inflace ve světě? Padaly rekordy staré desítky let

S vysokou inflací nebojuje jen Česko, ale i desítky zemí ve světě, a v řadě zemí hlásili v posledním roce dvouciferné nárůsty a nejvyšší hodnoty za desítky let. Centrální banky proto zvedaly či stále zvedají základní úrokové sazby, což však často znamená snížení hospodářského růstu. Podívejte se na přehled míry inflace ve světě.

Přečíst článek

Inflace, ilustrační foto

Češi chudnou jako nikdy dřív, přestože suma na výplatnici roste. Tato ukolébavka ale brzy dohraje

Reálné výdělky Čechů letos nejpravděpodobněji klesnou takřka o desetinu. Skutečný pád životní úrovně si Češi ale ještě plně neuvědomují, zatím podléhají mentální iluzi, která tlumí jejich rozhořčení.

Přečíst článek

Alice a Jim Waltonovi

Lidé šetří, Walmart snižuje výhled. Nejbohatší rodina světa za jediný den přišla o miliardy dolarů

Poté, co největší americký maloobchodní řetězec Walmart v úterý ohlásil snížení letošního zisku až o 13 procent, klesly akcie řetězce o téměř osm procent. Majitelé sítě, nejbohatší rodina na světě Waltonových, tak přišla během chvíle o 11,4 miliardy dolarů. A nejsou jedinými potrefenými majiteli řetězců, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme